KRECI A NIE CHCE ZAPALIC !!!

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

shoty
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

KRECI A NIE CHCE ZAPALIC !!!

Post autor: shoty » ndz gru 13, 2009 14:12

witam jestem nowy tutaj. mam taki problem auto mi kreci a nie chce zapalic przy tym tez gasnie mi zegarek i przebieg. kontrolka swiec ciagle swieci. przelozylem taki kabelek na chwile i potem zas w to samo miejsce spowrotem i juz nie chce zapalic ;/ GOLF III TDI 1Z tu jesm pokazane co zrobilem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 39054.html

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » ndz gru 13, 2009 18:07

Bezpieczniki sprawdzałeś ?? Może zwarcie zrobiłeś przez to wyciąganie i wkładanie i poleciał bezpiecznik.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

ilio
Ma gadane
Ma gadane

Re: KRECI A NIE CHCE ZAPALIC !!!

Post autor: ilio » ndz gru 13, 2009 18:38

shoty pisze:witam jestem nowy tutaj. mam taki problem auto mi kreci a nie chce zapalic przy tym tez gasnie mi zegarek i przebieg. kontrolka swiec ciagle swieci. przelozylem taki kabelek na chwile i potem zas w to samo miejsce spowrotem i juz nie chce zapalic ;/ GOLF III TDI 1Z tu jesm pokazane co zrobilem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 39054.html
wymien przekaźnik 109 pod deską nad bezpiecznikami

shoty
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: shoty » ndz gru 13, 2009 22:14

Bezpieczniki sprawdzałeś ?? Może zwarcie zrobiłeś przez to wyciąganie i wkładanie i poleciał bezpiecznik.
Haki, bezpiecznik jest ok

ilio,
przekaznik tez jest wedlug mnie ok cyka wlacza sie i wylacza nawet go przelutowalem i nic . wedlug mnie to tak jakby paliwa nie mial bo pompy nie slychac ano pradu nie ma na tej kostce tam jak sprawdzalem

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz gru 13, 2009 22:26

shoty pisze:przelozylem taki kabelek na chwile i potem zas w to samo miejsce spowrotem i juz nie chce zapalic
mógłbyś powiedziec po co przekładałeś te kabelki,bo tak siedzę i myślę ale nic nie przychodzi mi do głowy po co?,w jakim celu?

shoty
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: shoty » ndz gru 13, 2009 22:28

bo mialem ciagle napiecie na swiecach a znalazlem na forum gdzies takie ulozenie i glupi jestem ia tak zrobilem;/ a teraz auto tylko kreci ;/ niepotrzebnie to ruszalem jestem teraz zly . pewien koles mi powiedzial ze moze mi sie przzez to modul wtryskowy zepsol bo podalem napiecie tag gdzie nie powqinienem ;/

[ Dodano: 13 Gru 2009 21:30 ]
zachowuje sie teraz to auto taj jakby zablokowane ale wlasnie mi sie wydaje ze paliwa nie dostaje a gasniecie tych wyswietlaczy ostrzega o tym ;/

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz gru 13, 2009 23:03

szczera odpowiedź,doceniam spróbuj tak,włącz zapłon i na rozrusznik daj bezpośrednio zasilanie cienki przewód na wsuwkę ,zdejmnij go i plus z akumlatora i zobacz ,czy odpali,Tylko wyłącz z biegu.

shoty
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: shoty » ndz gru 13, 2009 23:18

to znaczy mam sciagnac ten cieki z rozrusznika i plus z aku . a pozniej od plusa z aku do rozrusznika ?? dobrze rozumiec?

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz gru 13, 2009 23:23

sciągnąc tylko cienki z rozrusznika ,włączyc zapłon i tam gdzie był ten cienki dac z plusa akumlatora napięcie ,powinien zakręcic.

shoty
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: shoty » ndz gru 13, 2009 23:24

no ok. tylko ze on kreci bez zadnego problemu ale wlasnie chycic ne umie
i tak jak juz pisalem nie mam napieci na pompie w baku i wogole nie slychac zeby cos tam pompowala nie ma zadnego szumu w baku nic nie slysze

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz gru 13, 2009 23:32

shoty pisze: tylko ze on kreci bez zadnego problemu ale wlasnie chycic ne umie
to ja wiem,ale podczas kręcenia kluczykiem rozłącza ci zasilanie .
shoty pisze:przy tym tez gasnie mi zegarek i przebieg

shoty
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: shoty » ndz gru 13, 2009 23:33

no ok jutro zobacze jak co dzieki kolego :)

[ Dodano: 13 Gru 2009 22:35 ]
a mam jeszce pytanie. a ten modul moglby sie spalic ?? albo imobilajzer zablokowac auta lub alarm bo to i to jest z tego co wiem :)

[ Dodano: 17 Gru 2009 00:45 ]
dzieki wszystkim za rady:). okazalo sie ze to ta okragla wtyczka przy silniku byla jakos uszkodzona a jak nie wiem bo tego nie robilem. ale autko juz jest sprawne dzieki fachowca z piekar slaskich. dzieki jeszcze raz :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”