NIerówne obroty 1.9GTD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
NIerówne obroty 1.9GTD
Witam posiadam Golfa 1.9GTD i teraz gdy jest tak mroźno zaczyna sprawiać problemy a mianowicie na biegu jałowym bardzo nierówno pracuje czy jest zimny czy ciepły jest tak samo. a gdy wyciągnę mu ssanie to jest ok tylko jak jest normalnie to tak robi i przy tym dymi na niebiesko a normalnie gdy jest ssanie tego nie robi ( chodzi równo i nie dymi) co to może być??? dodam że gdy było ciepło było ok
A może masz taki problem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... wne+obroty
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... wne+obroty
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
podpinam się do tematu. dzisiaj rano jak odpaliłem przy -22 stopniach rozgrzałem auto i przejechałem ok 1km po czym zgasł. Jak odpaliłem moge przygazować max do 2000 obrotów. Czy moglo paliwo zamarznąć ? może padło Turbo?
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
jak dodam gazu nie dzieje sie nic tylko 2 tys i dalej nic, czasem 2100, lub 2300, a czasem 1900, moze faktycznie kupie filtr wjade gdzies do garazu i doleje do paliwka cos, nie zaszkodzi
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
NIestety w moim przypadku winne nie było paliwo. Zatankowałem BP coś tam za 3.96 pojeżdziłem i dalej to samo. A sprawa wygląda tak. Rano jak zapalam to odpali odrazu na ssaniu i chodzi chwilę nierówno po czym wczodzi już na równe obroty i jest ok. Jak sie trochę zagrzeje ok 70 stopni wyłączam mu ssanie i jak temp. dojdzie do 80 to jak dojeżdzam do skrzyżowania i stoje np. na światłach to obroty są tak na 980 obr/min i jest chwile ok i nagle taki pffffff obroty lekko spadną z tylu trochę się zadymi i znowu chwilę ok i tak w kółko czasem te pfffff są częściej nie przeszkadza to w jeździe ale jest denerwujące. Aha im silnik zimniejszy tym częściej tak zadymi i obroty skaczą.
I jeszcze jeden szczegół jak autko się zagrzeje to jak zapalam bez ssania to trochę długo kręci tak z 6s a z ssaniem odrazu czy tak powinno być?
I jeszcze jeden szczegół jak autko się zagrzeje to jak zapalam bez ssania to trochę długo kręci tak z 6s a z ssaniem odrazu czy tak powinno być?
Ostatnio zmieniony pn gru 21, 2009 20:11 przez rubix, łącznie zmieniany 1 raz.