Błekitny dym z rury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Błekitny dym z rury
Problem polega że gdy staje na światłach strasznie dymi na jasno niebieski kolor i bez znaczenia czy zimny czy ciepły. Autko po czyszczeniu turbiny i po wymianie filtrów. Nie wiem co mu może byc aha nie ubywa żadnych płynów tzn oleju i płynu w chłodnicy. Stan licznika 170tyś.
a wskazuje na to jakby ubywało...mariusz977 pisze:nie ubywa żadnych płynów tzn oleju i płynu w chłodnicy.
A paliwko masz dobrej jakości?
MóJ GoLFiK
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Re: Błekitny dym z rury
Miałem już napisać o oleju.. ale widzę ,że sprawdzony.mariusz977 pisze:Problem polega że gdy staje na światłach strasznie dymi na jasno niebieski kolor i bez znaczenia czy zimny czy ciepły. Autko po czyszczeniu turbiny i po wymianie filtrów. Nie wiem co mu może byc aha nie ubywa żadnych płynów tzn oleju i płynu w chłodnicy. Stan licznika 170tyś.
Podjedź i zrób badanie ciśnienia na cylindrach.... i pochwal się wynikiem.
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 00:45 przez Haki, łącznie zmieniany 1 raz.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
A ile powinno wynosic? może ci co czyscili turbo coś sknocili? Ale na wyczszczonej turbinie zrobiłem juz ok 200km i nic sie nie działo zero dymka.roman58 pisze:Podłącz pod komputer,może duże ciśnienie turbo daje na wolnych obrotach[źle wyregulowane czujnik ciśnienia]
[ Dodano: 02 Sty 2010 16:00 ]
Shmatan, Na mocy nie stracił tylko zanim czysciłem turbo to przy 3000tyś.obrotów wskakiwał w tryb awaryjny. po czyszczeniu wszystko było ok.
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Piszesz za miałaś ostatnio czyszczoną turbine. I ja bym na to stawiał. Zle coś zrobili i wali olejem przez jakiś uszczelniacz i tylko kwestia czasu jak padnie całkiem. Typowy objaw początku konća ale jeszcze działającej turbiny. Na wolnych wali na niebiesko dymem a tylko dasz mu troszke obrotów i jest ok.
A więc radze to sprawdzić. Mam nadzieje ze sie myle.
pozdro
ZC
pozdro
ZC
-
- Nowicjusz
Zimny Chirurg pisze:Piszesz za miałaś ostatnio czyszczoną turbine. I ja bym na to stawiał. Zle coś zrobili i wali olejem przez jakiś uszczelniacz i tylko kwestia czasu jak padnie całkiem. Typowy objaw początku konća ale jeszcze działającej turbiny. Na wolnych wali na niebiesko dymem a tylko dasz mu troszke obrotów i jest ok.
pozdro
ZC
CZyli co robić jezdzic aż padnie? czy z reklamacją do mechanika? Mechanik mówił że jak ją czyscił to strasznie była zamaraszona wilgotnym i tłustym syfem? I twierdzi że czyscił tylko komore wydechową że w ssącej nie ma co czyscic.
albo turbo albo pada pompowtryskiwacz jakiś. objawy są podobne
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Nowicjusz
A może to robić uszczelka pod głowicą?? Mam takiego kolegę co ma warsztat ale nie miał do czynienia z pompo wtryskami i mówił ze to może robić uszczelka pod głowicą? Kurcze teraz się boje pojechać do mechanika bo jak zacznie naprawiać metodą prób i błędów to zapłacę jak za zborze.roman58 pisze:Komputer i możesz sprawdzić pompo wtryski;
Na kanale 18 - powinien być status pompo-wtryskiwaczy. 0 - jest O.K. natomiast każda inna liczba oznacza uszkodzenie pompo-wtryskiwacza, przerwę w ciągłości obwodu, braki paliwa, powietrze w układzie paliwowym.
niby tak.. tylko wtedy właśnie mógłbyś znaleźć w zbiorniczku od płynu chłodzącego tłuste plamy z oleju.. stan oleju pewnie by się podniósł. Skoro stany masz w normie więc trzeba się przyjrzeć temu turbo i pompkom..mariusz977 pisze:A może to robić uszczelka pod głowicą??
osobiście bardziej stawiałbym na jakiś puszczający uszczelniacz..
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Kolego sam sobie odpowiedziałeś. Wiesz co to jest wywalona uszczelka pod głowicą. Chyba nie. Zmień tego mechanik bo brednie gada. Mówił Ci ze turbo było zaolejone i takie Ci włożył spowrotem. Borze chroń mnie przed takimi paprokami. teraz jedz do niego i niech je wyciąga spowrotem bo sam sie przyznał jakiego babola dowalił.mariusz977 pisze:Zimny Chirurg pisze:Piszesz za miałaś ostatnio czyszczoną turbine. I ja bym na to stawiał. Zle coś zrobili i wali olejem przez jakiś uszczelniacz i tylko kwestia czasu jak padnie całkiem. Typowy objaw początku konća ale jeszcze działającej turbiny. Na wolnych wali na niebiesko dymem a tylko dasz mu troszke obrotów i jest ok.
pozdro
ZC
CZyli co robić jezdzic aż padnie? czy z reklamacją do mechanika? Mechanik mówił że jak ją czyscił to strasznie była zamaraszona wilgotnym i tłustym syfem? I twierdzi że czyscił tylko komore wydechową że w ssącej nie ma co czyscic.
pozdro
ZC