Jak sprawdzić czy wtryski nie leją?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak sprawdzić czy wtryski nie leją?
Witam! Jak można sprawdzić czy wtryski są dobre, nie leją lub nie maja jakiś innych uszkodzeń?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Jak leją to jak odpalasz auto w zimne dni to chodzi tak jak by nie na wszystkich garach nie równo i kopci ;po lekkim dodaniu gazu
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Bo wzrosło mi spalanie, i tak się zastanawiam czy to nie przez lejące wtryski? Auto na mrozie pali super, pierwsze pare obrotów silnika jest na wiekszych obrotach i chwilke nierówno chodzi, ale po chwili jest juz ok. Jak jest zimny to kopci ale jasny dym leci, przy dodaniu gazu idzie czarny, ale to mu musze sporo depnąć po gazie
Tak jak pisał kol mettenos sam tego nie sprawdzisz. Służą do tego specjalne przyrządy - w które montuje się wtryskiwacz i puszcza paliwo pod różnymi ciśnieniami by zobaczyć czy końcówka leje czy też ładnie rozpyla i w jakim zakresie.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
lomacz pisze:Sory że tak drążę tamat, ale jakieś objawy muszą być, przecież niesprawdza się wtrysków od tak sobie
Część już napisali wyżej .. koledzy
Dodam od siebie - większe spalanie - batory za autem przy dodaniu gazu .. ale nie zawsze ..
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Większe spalanie , powód - 20
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- lukiskwuki
- Użytkownik
wtryski mozna "mniej wiecej sprawdzic "(nie daje to zawsze miarodajnych pomiarów ale mozna) w taki sposób ze na odpalonym silniku lekko odkrecacasz przewód paliwowy przy danym wtrysku i patrzysz jaki ma to wpływ na prace silnika jesli po odkreceniu przewodu silnik zaczyna sie dławic to powiedzmy ze ok a jesli nie ma rekacji to potencjalnie moze lac......
ja tak sprawdzałem w mk2 nie wiem jak jest w trójce z dojsciem i czy wogole jest taka mozliwosc jesli nie to poprawcie
ja tak sprawdzałem w mk2 nie wiem jak jest w trójce z dojsciem i czy wogole jest taka mozliwosc jesli nie to poprawcie
[img]http://images40.fotosik.pl/279/144bed300257a022med.jpg[/img]