drgania podczas przyspieszania(:
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
drgania podczas przyspieszania(:
Witam mam taki problem otóż podczas przyspiesznia około przy 2 tysiącach odczuwam drgania pod nogą czyli na pedale gazu czy to może dwumas???Zaznacze że z dołu zbiera sie okej i gdy przekrocze 2 tysiace obrotów również pracuje okej ,najgorzej jest przy 2 tysiacach obrotow i gdy jest jeszcze pod gorke wtedy odczuwam pod pedałem gazu naprawde dyskomfort.Pod każdą gorke musze wczesniej sie rozpedzic azeby nie czuc tych drgań .Może ktoś miał takie problemy
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jakie masz oznaczenie silnika ALH/AGR ? Drgania dwumasowego koła zamachowego czuć na "całym" aucie to dość mocne wibracje, szarpie silnikiem podczas gaszenia/rozruchu ??
Gdyby to był typowy objaw padającego dwumasu to powinien drżeć podczas gwałtownego przyspieszania na wysokich biegach przy niskich obrotach.
Gdyby to był typowy objaw padającego dwumasu to powinien drżeć podczas gwałtownego przyspieszania na wysokich biegach przy niskich obrotach.
Ta górka o której piszesz mnie martwi i śmierdzi mi to właśnie kończącym się sprzęgłem...
Koledzy kiedyś opisywali prosty sposób na sprawdzenie 2-masa właśnie na podjeździe pod górkę , wzniesienie - jak znajdę to dodam do posta.
Koledzy kiedyś opisywali prosty sposób na sprawdzenie 2-masa właśnie na podjeździe pod górkę , wzniesienie - jak znajdę to dodam do posta.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON