mkII jak jest ciepły nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Sprawdź czy wirnik lekko się obraca i czy nie ma zbyt dużych luzów poprzecznych,a także osiowego-nie może być wcaleAwo_marek pisze:turbinę chyba będę musiał zregenerować bo mi bierze olej i nie czuć charakterystycznego gwizdu i odejścia...
Studziłeś suszarkę przed wyłączaniem motoru po dłuższej trasie?
Michaś_1977,
przed remontem ją sprawdzałem miała minimalny luz wirnik kręcił się lekko dużych przebiegów jeszcze nim nie robiłem ale podejrzewam że studzona nigdy nie była
t0mal,
tak mam wrażenie że głośno chodzi telepie nim rano jak odpalam w trakcie jazdy jest ok
przed remontem ją sprawdzałem miała minimalny luz wirnik kręcił się lekko dużych przebiegów jeszcze nim nie robiłem ale podejrzewam że studzona nigdy nie była
t0mal,
tak mam wrażenie że głośno chodzi telepie nim rano jak odpalam w trakcie jazdy jest ok
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 21:07 przez Awo_marek, łącznie zmieniany 1 raz.
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
co oznacza regeneracja pompy ?? w tym wypadku.... ;P
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 21:58 przez abrams, łącznie zmieniany 1 raz.
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
Przy zbyt wczesnym kącie wtrysku na ciepłym mu gorzej odpalić będzie... albo to też może być objaw kończącego się tłoko rozdzielacza jaki przebieg ma samochód ??
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
narazie nie kraczmy Chociaż to dziwne, żeby pompa miała luz na wałku, a głowiczka ocalała.abrams pisze:może być objaw kończącego się tłoko rozdzielacza
[ Dodano: 04 Mar 2010 22:21 ]
Raz i powinieneś odczuć różnicę, polecam też preparat firmy Liqui Moly, można go podpiąć bezpośrednio pod pompę - szybciej będzie efekt.Awo_marek pisze:a jego stosuje się raz czy jakoś regularnie?