TDI 90KM vk TD 75KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No i Passat kupiony. Jest duża różnica w mocy pomiędzy Vento ale da się jeździć. Zjadę do Polski to trochę podniosę mu moc. Intercooler dostałem gratis więc pójdzie on na pierwszy ogień. Pin bost zamówiony i po powrocie będzie czekał na założenie. Do tego dawka paliwa, wymiana filtra na stożkowy, wywalenie kata lub zamiana na strumienicę może podkręcenie trochę turbiny i myślę, że będzie sympatycznie...
Czy silniki TD są dużo głośniejsze niż TDI? Mój jest sporo głośniejszyi nie wiem czy to normalne.
Miejsca pod głośniki niestety nie ma więc będzie trzeba ciąć tapicerkę...
Czy silniki TD są dużo głośniejsze niż TDI? Mój jest sporo głośniejszyi nie wiem czy to normalne.
Miejsca pod głośniki niestety nie ma więc będzie trzeba ciąć tapicerkę...
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 13:01 przez Wachcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Silniki te są cichceszeWachcio pisze:Czy silniki TD są dużo głośniejsze niż TDI? Mój jest sporo głośniejszyi nie wiem czy to normalne.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Kąt wtrysku na pewno gdyż jest zerwana taka linka chyba właśnie od tego.
Czyli stożkowi i strumienicy stanowczo nie?
Czyli stożkowi i strumienicy stanowczo nie?
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 15:41 przez Wachcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Jak zjadę do Polski oczywiście na pirewszy ogień pójdzie wymiana płynów, filtrów i rozrządu. Wtedy mechanik to sprawdzi. Ja nie wiedział bym jaki znak do czego - sam tego nie sprawdzę.piotrekgal pisze:może rozrzad źle ustawiony?
Maślak przekażę to mojemu mechanikowi bo nie bardzo wiem gdzie to wszystko sprawdzić. Jaki ewentualnie koszt naprawy lub wymiany ich? Olej jakiś 15W40 nazwy nie mam przy sobie ale w Polsce takiego nie widziałem
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 15:51 przez Wachcio, łącznie zmieniany 2 razy.
hydrosztosy to koszt około 20 zł sztuka masz 8 ich końcówki wtrysków około 300 zł. jakby sie okazało ze wtryski to poszukaj na forum i znajdziesz ze wtryski od silnika 1.6 SB sa lepsze od tych co masz w tej chwili w orginale. pogadaj z tym swoim mechanikiem moze warto go zalac półsyntetykiem, nie powinno zaszkodzic a napewno pójdzie to na PLUS dla silnika.
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
Kolego filtr stożkowy to tak jakbyś przebiegł się bo pięciu piętrach w klatce i sapał trochę, a ktos założył by Ci na głowę niewyczepany worek od odkurzacza
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 20:35 przez Przewodnik, łącznie zmieniany 1 raz.
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt: