[mk2] Zestaw naprawczy to turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinoGTI
- Ma gadane
- Kontakt:
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
marcinoGTI, mojemu braciakowi rozkręcali, czyścili i składali i jeździ do tej pory. Auta nie oszczędza !!! Turbinka dalej chodzi. Ja jak kupię ten zestaw zrobie turbinkę i zobaczymy czy się rozleci ?!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
dziechu, i oto chodzi. Ja chcem tylko wymienić 3 rzeczy i nic więcej, później to skręcić i zalożyć, wiem co mówię bo u braciaka tak zrobili i śmiga. Jeżeli łopatki były by wywalone to owszem. Jak kupię to dam znać !! Wymienię to również !!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
Jeżeli którykolwiek wirnik zostanie zdjęty z ośki całość trzeba ponownie wyważyć. Teoretycznie gdyby ustawić wirnik w takim samym położeniu co przed zdjęciem to nie ma potrzeby wyważania ale w praktyce nie ma takiej możliwości ze względu na dokładność wyważania. Prostym przykładem może być koło samochodowe. Mamy super wyważone koło, zdejmujemy oponę z felgi i ponownie ja zakładamy. Czy koło nadal będzie wyważone?
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
Witam.
Ja kupiłem zestaw naprawczy do swojej turbiny dałem 190 zeta turbina śmiga aż miło
trzeba uważać jak się rozkręca wirnik, trzeba zaznaczyć w osi przed demontarzem
zestaw kupiłem na allegro ,szukałem dobrej firmy jeżdżę rok, żadnych problemów.
Pozdrawiam.
Ja kupiłem zestaw naprawczy do swojej turbiny dałem 190 zeta turbina śmiga aż miło
trzeba uważać jak się rozkręca wirnik, trzeba zaznaczyć w osi przed demontarzem
zestaw kupiłem na allegro ,szukałem dobrej firmy jeżdżę rok, żadnych problemów.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony ndz mar 21, 2010 09:24 przez pioter117, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesteś naiwny, nawet bardzo. Druciarnią zalatuje takie podejście i tyle. Wszystko w aucie robisz na chłopski rozum ?lukopr pisze:przeciez to kreciło sie w turbie wczesniej.... nie rozumiem po co jeszce raz wywazac...wystarczy dobrze wszystko umyc... zmieniasz jakies łozysko, uszczelniacz... i poszli Gdybym mial taki zestaw naprawczy to bym sam to zrobił
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
jarekkoval,
zrob pare zdjec moze zeby bylo do zerkniecia jak to mniej wiecej wyglada.
jestem ciekawy co z tego wyniknie. ile zaplaciles za zestaw naprawczy i co znajduje sie w zestawie?
zrob pare zdjec moze zeby bylo do zerkniecia jak to mniej wiecej wyglada.
jestem ciekawy co z tego wyniknie. ile zaplaciles za zestaw naprawczy i co znajduje sie w zestawie?
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
tedeI 66kw pisze:zrob pare zdjec moze zeby bylo do zerkniecia jak to mniej wiecej wyglada.
zgadzam sie z poprzednikeim mam zamiar tez zegenerowac sobie turbine bo puszcza troche oleju, tyle ze ona u mnie ładuje do 2barow i mam obawy ze jak nie wywaze wirnika to mi sie rozleci...tedeI 66kw pisze:jestem ciekawy co z tego wyniknie.