Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
no tak, tylko ze zanim zrobił wtryski, juz tak chodził koślawo :/ takze błąd mechanika malo prawdopodobnyArcturus pisze:Jak tak szarpie to zerknij pod maske czy w przewodach odących do pompy wtryskowej nie idą pęchezyki powietrza! To sie zdaza po wymianie filtra! Ewentualnie cos nie jest skrecone jak nalezy przy wymianie koncówek wtryskiwaczy i tam gdzies ssie fałszywe powietrze!
Pozdrawiam!
jeszcze nic nie sprawdzał, zrobił wtryski i powiedzial ze jeszcze ewentualnie to moze byc. ale pojechalem do innego mechaniora, i powiedzial ze mam im odstawic auto, i zobaczą czy sie zapowietrza. sprawdzą moze przewody itd... a dopiero wtedy pompa, bo w sumie dmontaz pompy i samo sprawdzenie jej tez troche chajcu pociągnie...Arcturus pisze:A czy ten mechanik miał ją na stole probierczym?? Sprwdzał cisnienie jakie podaje na poszczególnych sekcjach??
gadalem z mechanikiem tym co wczesniej robil, i mowil ze patrzal na przewody, te co idą do pompy, i gdyby sie mial zapowietrzac to by bylo widac pecherzyki powietrza, a tu nic nie bylo takiego. jutro zwalamy pompe i idzie do sprawdzenia. jak to nie bedzie to to ja nie wiemArcturus pisze:NO niestety bedzie kosztowac ale prawidłowy tok sprawdzania!!Darass pisze:w sumie dmontaz pompy i samo sprawdzenie jej tez troche chajcu pociągnie...
Pozdrawiam!
NO o tym pisałem na samym poczatku!!Darass pisze:gdyby sie mial zapowietrzac to by bylo widac pecherzyki powietrza
Spokojnie jak cisnienia otwarcia wtrysków ustawione, układ paliwowy szczelny, świece OK,a kompresja silnika w normie tp pozostaje w zasadzie tylko pompa - zle wyregulowana, nieszczelna albo na padnieciu - toostatnie malo prawdopodobne chyba ze na jakichs wynalazkach było jezdzone!Darass pisze:jutro zwalamy pompe i idzie do sprawdzenia. jak to nie bedzie to to ja nie wiem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 96 gości