Urwany przewod EGR-N18 / Logi po wymianie przeplywki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Urwany przewod EGR-N18 / Logi po wymianie przeplywki
Witam,
w silniku AHF mam taki problem, ze urwany jest krociec przy zaworku N18 - ten, ktory laczy sie z EGR-em. Przewod laczacy EGR i N18 jest zaslepiony od strony N18 wkrecona wen srubka (miejsce zaznaczylem czerwonym X-em).
Czym grozi jazda z takim defektem? Jak najszybciej szukac nowego N18?
Pozdrawiam.
w silniku AHF mam taki problem, ze urwany jest krociec przy zaworku N18 - ten, ktory laczy sie z EGR-em. Przewod laczacy EGR i N18 jest zaslepiony od strony N18 wkrecona wen srubka (miejsce zaznaczylem czerwonym X-em).
Czym grozi jazda z takim defektem? Jak najszybciej szukac nowego N18?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 19:30 przez marcin_krk, łącznie zmieniany 2 razy.
...
-
- Mały gagatek
EGR nie działa, więc tak jakby był zaślepiony
poczytaj na forum o zaślepieniu EGR, skutków ubocznych nie ma ... silnik może jedynie troszkę twardziej pracować ( co nie znaczy telepać ) i wolniej się nagrzewać - choć teraz przy temp średnio większej od 10st jest to mało zauważalne
jeśli bardzo obawiasz się, że coś jest nie tak to go zaślep
masz vaga ?
poczytaj na forum o zaślepieniu EGR, skutków ubocznych nie ma ... silnik może jedynie troszkę twardziej pracować ( co nie znaczy telepać ) i wolniej się nagrzewać - choć teraz przy temp średnio większej od 10st jest to mało zauważalne
jeśli bardzo obawiasz się, że coś jest nie tak to go zaślep
masz vaga ?
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
ano właśnie trochę mnie ta stała wartość zastanowiła ... dlatego chciałem zobaczyć logi dynamicznemarcin_krk pisze:Blad 17553 - Mass Air Flow Sensor (G70). Pokazuje caly czas wartosc 550 w 003.
tak, do wymiany, o ile połączenia elektryczne są dobremarcin_krk pisze:Przeczyscilem i dalej to samo, wiec chyba do wymiany przeplywka. :/
Ostatnio zmieniony czw mar 25, 2010 13:59 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek