AFN czy przy wymianie rozrzadu wymienia sie pompe wody?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AFN czy przy wymianie rozrzadu wymienia sie pompe wody?
Gopf III AFN 110km. Mam takie pytanko bo szukałem i nigdzie nie znalazłem. Czy przy wymianie rozrzadu wymienia sie pompe cieczy chłodzącej?
Wymieniać nie musisz (tak samo jak nikt nie zmusza Cię do wymiany rozrządu) ale jest to wskazane. Chyba nie chciałbyś w niedługim czasie po wymianie paska znów rozbebeszać rozrządu bo nagle stara pompa umarła
Słyszałem o przypadkach kiedy stara pompa się zacierała, jakie mogą być efekty???
Oszczędzisz 100-150 zł a nie masz pewności że niebawem się nie wysra.
Słyszałem o przypadkach kiedy stara pompa się zacierała, jakie mogą być efekty???
Oszczędzisz 100-150 zł a nie masz pewności że niebawem się nie wysra.
- czayen
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dobrze Ci powiedzieli, że nie jest napędzana tym samym paskiem. Ale warto wymienić za jednym razem, bo przy zmianie rozrządu dostęp do pompy jest o wiele wygodniejszy.Tak masz racie ja terz tak sadziłem tylko chodziło mi o to ze w jednym sklepie jak się pytałem o rorząd to mi powiedzieli ze pompy nie trzeba wymieniac bo w AFN-ie nie jest napedzana tym samym paskiem i chciałem się upewnic.?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
W sklepie mieli rację.Nie jest napędzana paskiem rozrządu tylko klinowym więc nie musisz.Ale jak pisze czayen, możeszpago85 pisze:Gopf III AFN 110km. Mam takie pytanko bo szukałem i nigdzie nie znalazłem. Czy przy wymianie rozrzadu wymienia sie pompe cieczy chłodzącej?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018