Witam,
Jest taki problem. w golfie 1.9 D silnik nie chce zapalic. Po przekręceniu kluczyka kontrolka od swiec miga jak glupia.Cały czas. Przekrecam kluczyk i przekreci sie silnik troche i staje i tak za kazdym razem. Raz był odpalony na kable i zapalił ale na drugi dzień już nic to nie dało.
W czym może być problem? Akumulator? Swiece? Czy może ta świeca żarowa co jest oddzielnie. Może wystarczy przeciscic klemy,sprawdzić swiece. Nie wiem. Wystraszyła mnie ta migająca kontrolka
Czekam na odpowiedzi.
Dodam tyle,że samochod stał miesiąc nie odpalany. Akumulator od dwóch lat nie ładowany.
A swiece wymieniane w listopadzie na boscha.
Dostepu do samochodu nie mam.napisałem tyle ile dowiedziałem sie od własciciela auta. Pytanie zadaje bo nie wie co robbic. Chciałbym go kupic ale czy warto z tą wada? A jeszcze takie pytanie, olej znajdujący sie wokół bagnetu i pod nim to poważna usterka?
Nie chcę odpalac
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chcę odpalac
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 18:49 przez los ches, łącznie zmieniany 1 raz.
jak kontrolka mruga trzeba by sprawdzic bezpiecznik od świec i styki. bezpiecznik jest duży najwiekszy ze wszystkich nie da rady nie zobaczyc albo w skrzynce bezpieczników albo na scianie grodziowej pod maska. ledwo kreci heh załóż konkretny akumulator i wtedy próbuj DIESEL musi miec kopa od rozrusznika zwykłe krecenie moze nie wystarczyc.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Taka pojemność aku to do benzynki a nie diesla .Po miesiącu stania stary aku w zasadzie jest rozładowany a przy takiej pojemności to nawet jak jest nowy to cieniutko .Przygasanie lub miganie kontrolek to objaw dużego spadku napięcia w instalacji spowodowane rozładowanym aku.los ches pisze:Wiesz Golf ma 48Ah
Tego nie bardzo rozumiem ?Kręcił ci i nie odpalał ?czy nie mógł pokręcić .Jak kręcił i nie załapywał do sprawdzenia napięcie na listwie świec żarowych jak i same świece,w nastepnej kolejność czy dochodzi paliwo do pompylos ches pisze:a brałem na kable rozruchowe z 75 to trochę większy jest to powinno złapac.
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 21:17 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018