miarowe pukanie gdzieś pod deską
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
miarowe pukanie gdzieś pod deską
Przepraszam za durny temat ale mnie to cały czas zastanawia.
Wydaje mi się, że tego wcześniej nie miałem.
Po włączeniu stacyjki (nie silnika) słychać jakieś głuche pukanie z częstotliwością raz na 1 sek. Dźwięk dochodzi jakby z głębi deski / kokpitu.
Co to może być?
Wydaje mi się, że tego wcześniej nie miałem.
Po włączeniu stacyjki (nie silnika) słychać jakieś głuche pukanie z częstotliwością raz na 1 sek. Dźwięk dochodzi jakby z głębi deski / kokpitu.
Co to może być?
- marcinotdi
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam mam podobny przypadek w moim mk4 po przekręceniu kluczyka słychać pukanie przez ok 5 s. pół roku temu wpadł mi w przewód wentylacyjny kawałek połamanej kratki nawiewu na szybę i niestety ostał się już na stałe parę dni temu kolega podpiął się vagiem (nie jestem w stanie określić którą wersją dokładnie) sprawdzając klimatronik wyskoczył błąd silniczka sterującego jakąś tak klapką! także kolego vag i diagnoza, podejrzewam że masz podobny problem
BO KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM TDI ;)
u mnie dokładnie ta sama sytuacjaHellMan pisze:Po włączeniu stacyjki (nie silnika) słychać jakieś głuche pukanie z częstotliwością raz na 1 sek.
jeśli tak, to tak ma być?tjwasiak pisze:czy to nie zawór EGR albo N75 pracuje cały czas.
nie ma zadnych błedówmarcinotdi pisze:wyskoczył błąd silniczka sterującego jakąś tak klapką! także kolego vag i diagnoza
- marcinotdi
- Mały gagatek
- Kontakt:
dokładnie mam climatronik, mam pukanie a wszystko działa bez zarzutu, jedyne do czego można się przyczepić to błąd silniczka sterującego klapą nawiewu ale nie przeszkadza mi to w jeździe a klima chłodzi, także kolego czekaj może popsuje się coś więcej i wtedy będzie wiadomo co go boli
BO KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM TDI ;)