Głosny alternator :/ Help

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

gregorian21
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: gregorian21 » czw cze 03, 2010 13:32

no właśnie :/ nie wiem muszę się przysłuchać a to słyszalne jest mocno jak się otworzy skrzynkę bezpieczników w kabinie?? bo u nie słychać tykanie ale tam koło filtra paliwa coś cyka mocno , na ten bezpiecznik nie zwracałem uwagi czy cyka, jak się go dotknie to powinno tez się czuć ze działa bo tak gdzieś wyczytałem?
Bezpiecznik nie cyka, on służy do odcięcia zasilania w chwili przekroczenia wartości dopuszczalnej.
Cyknięcie jest słyszalne zza kierownicy, nie trzeba nic demontować, itp. Mam wątpliwość czy teraz wogóle przekaźnik cyka, ale chyba powinien, lecz zaraz po przekręceniu kluczyka.

Arek1988gno
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Arek1988gno » czw cze 03, 2010 13:34

mówimy o tym samym ale źle napisałem :) chodziło mi o przekaźnik 103 :) a nie o bezpiecznik, pójdę zaraz po to zobacze ;)

[ Dodano: 03 Cze 2010 14:18 ]
gregorian21 pisze:Bezpiecznik nie cyka, on służy do odcięcia zasilania w chwili przekroczenia wartości dopuszczalnej.
Cyknięcie jest słyszalne zza kierownicy, nie trzeba nic demontować, itp. Mam wątpliwość czy teraz wogóle przekaźnik cyka, ale chyba powinien, lecz zaraz po przekręceniu kluczyka.
Cyknął mi tylko raz to przekręceniu kluczyka , i jak przekreciłem w druga żeby wyłączyć tez cyknął lecz jak wyjąłem przekaźnik 103 tez cyknął jeden raz tak samo jak i bez niego wiec to chyba nie jego odgłos :/ patrzyłęm na skrzynke ta czarna pod maska i jest chyba przerwana blaszka wrzuce foto jak mi sie uda :)

[ Dodano: 03 Cze 2010 14:28 ]
Linki fotka bezpiecznika pod maska :
http://img37.imageshack.us/i/dsc00381nr.jpg/

druga fotka :

http://img294.imageshack.us/i/dsc00389al.jpg/

jak widac blaszka przerwana :/:/:/ da sie to kupic gdzies???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”