predkosciomierz i kontrolka oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
predkosciomierz i kontrolka oleju
Witam mam problem silnik aaz a mianowicie odpalam zimny silnik mruga kontrolka oleju ruszam kontrolka dalej mruga i nie dziala predkosciomierz przejezdzam pewien odcinek trasy i w jednym momencie zaskakuje predkosciomierz i przestaje mrugac kontrolka oleju powiedzcie mi jaki moze byc problem domyslam sie ze to pewnie jakies czujniki badz kiepskie polaczenie na stykach ale gdzie tego szukac
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Pozostale elementy zegarow dzialaja bez zarzutu? Temperatura wody, poziom paliwa,
licznik kilometrow, predkosciomierz?
Co prawda nie wydaje mi sie, zeby tutaj mogla byc jakas roznica ale sprawdzic
zawsze mozna - cyfrowy obrotomierz tez nie pokazuje obrotow (ten, ktory mozna
sobie wlaczyc na ekranie licznika kilometrow)?
Co prawda nie wydaje mi sie, zeby tutaj mogla byc jakas roznica ale sprawdzic
Przeciez w tym sek ze predkosciomierz nie dziala przynajmniej przez jakis odcinek drogi po ruszeniu..._fox_ pisze:Pozostale elementy zegarow dzialaja bez zarzutu? Temperatura wody, poziom paliwa,
Co ma obrotomierz do predkosciomierza ???_fox_ pisze:Co prawda nie wydaje mi sie, zeby tutaj mogla byc jakas roznica ale sprawdzic
Nie wiem czy to najlepszy przyklad...barca90 pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=43163
Tam jest mowa o kontrolce smarowania i obrotomierzu, a tu o kontrolce smarowania i predkosciomierzu
Ktos tam pisze ze swiecenie sie kontrolki oleju bylo spowodowane awaria alternatora. Chyba pomylil kontrolke smarowania z kontrolka ladowania...