TDI PD Kiedy puszczę gaz, następuje małe szarpnięcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zastanawia mnie czy to normalne jest, że kiedy szybko zwolnię pedał gazu następuje takie małe szarpnięcie. Silnik nie schodzi łagodnie z obrotów tylko jest wyczuwalny taki jakby uskok.
Ostatnio zmieniony śr wrz 22, 2010 08:33 przez wron, łącznie zmieniany 2 razy.
Log (0 - 013)
Log (0 - 018)
Log (0 - 023,023)
pierwszy raz robiłem logi, wiec mam nadzieje ze dobrze to zrobilem
jeśli nie to prosze o poprawienie mnie co jest nie tak
Log (0 - 018)
Log (0 - 023,023)
pierwszy raz robiłem logi, wiec mam nadzieje ze dobrze to zrobilem
jeśli nie to prosze o poprawienie mnie co jest nie tak
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Witam
Ja miałem tez podobnie w moim 1Z, ale ja miałem poluzowana srube mocujaca skrzynie do poduszki i jak puszczałem gaz (oczywiscie podczas jazdy ma sie rozumiec) to dość znacznie dzwoniło (przy gaszeniu silnika też).
Ja mam jeszcze problem z mechanizmem różnicowym w skrzyni biegów, jest juz pewnie rozklekotany (na podniesionym samochodzie poruszaj kołem - u mnie stuka - ale nie jest to przegub bo mam wymienione zew. i wew. na nowe) tez mam "szarpniecie" przy puszczeniu bądź dodaniu gazu podczas jazdy.
Ja miałem tez podobnie w moim 1Z, ale ja miałem poluzowana srube mocujaca skrzynie do poduszki i jak puszczałem gaz (oczywiscie podczas jazdy ma sie rozumiec) to dość znacznie dzwoniło (przy gaszeniu silnika też).
Ja mam jeszcze problem z mechanizmem różnicowym w skrzyni biegów, jest juz pewnie rozklekotany (na podniesionym samochodzie poruszaj kołem - u mnie stuka - ale nie jest to przegub bo mam wymienione zew. i wew. na nowe) tez mam "szarpniecie" przy puszczeniu bądź dodaniu gazu podczas jazdy.
-
- Mały gagatek
Znajomy mechanik po przejechaniu sie autkiem stwierdził że to na pewno poducha.Z objawów szarpanie tak jak u Ciebie i na postoju jak gwałtownie zrywał to był chałas dodatkowo podobno jeszcze mam do wymiany ta dolną ale na razie jeszcze trzyma.Najpierw założyli mi używana i było ok.Kupiłem wiec uzywana na giełdzie za 80zł i już nie szatpie.
Kiedy puszczę gaz, następuje małe szarpnięcie
No niestety. Poduszka wymieniona, ale nic się nie zmieniło. Puszczam raptownie gaz – szarpnięcie.
Dzieje się tak szczególnie na niższych biegach.
Pomocy, co jeszcze??
Dzieje się tak szczególnie na niższych biegach.
Pomocy, co jeszcze??
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
jak chcesz metoda domowa zobaczyc czy poducha jest wywalona to otworz maske zaciagnij reczny i druga osoba niech stoi i zaglada w slinik, staraj sie ruszyc tak aby silnik zaczał sie podnosic,na pol sprzegle, ale nie jedz ;p wysrana poduszke bedzie widac od razu, na 1 albo na wstecznym...