Zamontowałem turbo do silnika JP-> Tak to się skończyło..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mr_jaru
- Użytkownik
- Kontakt:
w sumie to pierwszej młodosci ten silnik nie był to fakt...co padło to dokładnie nie wiem bo dałem sobie spokoj i tak nie miało sensu reanimowac tego auta bo podłoga było zgnita.objawami za to było wyrzucanie oleju przez bagnet i do wydechu oraz siwa zasłona dymna za autemLukas-182 pisze:mr_jaru, no to coś nie w kondycji twój JPek był, że tak szybko się poddał... A co kleknęło ??
jaru
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
skibszczok, nie, TDI odpada, racja jest większy potencjał ale i tez kupę więcej roboty przy takim czymś, a karoseria autka nie zasługuje aby w niej śmigał jakiś AFN . Only 1.6TD ale myślę nad wydajniejsza pompą 10-11mm i tylko nad tym, bo turbo zostaje, czyli T3, bo nie chce mieć mocy z dołu obrotów, a T3 idealnie się do tego nadaje
Jakbym trafił na ten temat 3 dni temu to wiem czego bym już nie robił zrobiłem to samo uturbiłem JP-ka zobaczymy co z tego wyjdzie ile mi pojeździ.
Dobry temat
Dobry temat
Moja była Jetta MK2
viewtopic.php?f=87&t=400168&p=4871020#p4871020" onclick="window.open(this.href);return false;
Taki tam Passat B5
viewtopic.php?f=91&t=548171" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=87&t=400168&p=4871020#p4871020" onclick="window.open(this.href);return false;
Taki tam Passat B5
viewtopic.php?f=91&t=548171" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
palih2o, pewnie naczytałeś się o moim autku Zwróć uwagę, że ja poza uturbieniem JPka, zmodziłem go dodatkowo, więc u mnie praktycznie z 54KM poszło na ponad 90KM więc miał prawo po takim czasie kleknąć, jak dla mnie to i tak długo to jeździło Tak więc jak tylko założyłeś turbo to moim zdaniem nie będzie aż tak źle, zwłaszcza jak JP był w bardzo dobrym stanie... Będzie dobrze
Witam, sam myślałem o zwiększeniu mocy w moim JP ale widze ze chyba zabawa w turbo nie wypali bo silnik swoje lata i km ma... najlepsze wyjście to inne serce
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
w dziale sprzedam jest 1V za małą kase
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
zenekz, jak autko na dłuższą metę to jedynie swap, ja drugi raz bym się nie bawił w uturbianie, wolałbym już 1.6TD 1V wstawić i go dłubać (tak jak teraz zrobiłem ), zwłaszcza jak autko śmiga dużo i robi dłuższe trasy. ja teraz przymierzam się do zmiany autka, bo niestety ale moja buda od jettki to w opłakanym stanie jest, dwa dzwony zrobiły swoje, szukam coś po lifcie, oczywiście Jetta A2
twardy, zgadza się, bodajże 500zł chce za niego. Do tego kupić wtryskiwacze i pompę od JRa i już można modzić
twardy, zgadza się, bodajże 500zł chce za niego. Do tego kupić wtryskiwacze i pompę od JRa i już można modzić
No właśnie tyle tylko że to auto jeździ prawie za darmo, a do tego pytanie czy jest sens inwestowania, bo to wiekowe auto , więc chyba zostanie 54 km i jazda do końca... Amen.