[Mk3 AFN] Urwana świeca żarowa :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To ja dodam też coś od siebie. W głowicy pękłem( bo nikt inny tylko ja) gniazdo pod wtryskiwacz. Juz myślałem że trzeba będzie głowice wymieniać czy spawać to gniazdo bo ropka kapała, ale znalazłem na allegro klej http://www.allegro.pl/item145529917_spa ... ystko.html .Myślałem że będzie ściema ale mimo to gniazdo zostało sklejone i jakos się trzyma( i oby nigdy już nie lało). Pomysł kolegi dziechu jest dobry i tez bym raczej tak samo zrobił... Czekam na efekty.Pozdro
(OO==vw==OO)
dziechu a co Ty na to: dość ciasno wchodzącą śrubę z lewym gwintem i też ją wsadzićdziechu pisze:Jezeli jest pusta w srodku (zostaly same scianki), to moze dobry klej epoksydowy? Kawalek sruby z lbem szesciokatnym, do tej czesci pustej wlac np. Poxiliny (lepsza ta nieprzezroczysta), albo sa takie zywice do metalu z dodatkiem proszku aluminiowego. Kawalek sruby (gwint) dobrze nasmarowac tez tym klejem (zeby dobrze wszedl w szczeliny gwintu) i wsadzic jak najglebiej w ta swiece. Kleju w tej swiecy powinni byc tyle, zeby po wsadzeniu sruby poziom podniosl sie po krawedz, ale nie przelal. Oczywiscie sruba dobrze odtluszczona. Mozna ja troche ponacinac wpoprzek gwintu albo wiertlem ponawiercac niewielkie otwory gdzie wejdzie klej, zeby w trakcie odkrecania, jakby klej puscil - sruba nie wykrecila sie z kleju. Puste wnetrze swiecy nie powinno byc zaolejone. Natomiast otoczenie swiecy mozna dobrze natluscic, zeby ewentualny wyplyniety klej nie zlapal do glowicy. Po zastygnieciu kleju (najlepiej 24h) moze da sie odkrecic?
wkręcic na taki klej ? odczekać stosownie z 24h i próbować odkręcać ...
powiem że jedna z żywic epidianowych polska Z1 jaką używam do klejenia
drzewa i drobnych napraw masztów też super zaje.....e trzyma nie raz miałem
ją na betonie i była w tym jakaś śrubka gwoździk czy kawałek drutu to po
próbie oderwania rozerwania nie chciało odejść musiałem młotkiem opukać od betonu ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- krystek007
- Ma gadane
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
To ja dodam inną schizke ze świecami żarowymi w AFN-ie.
Nie będę się rozpisywał bo szkoda miejsca, urwała się końcówka świecy żarowej i to ta gorsza bo od strony tłoka i wpadła do środka. Silnik pracował ale jakoś bardzo nie równo, jutro zdejme głowice i jestem ciekaw jakiego bałaganu narobiła.
Zna ktoś przyczyne która mogła spowodować urwanie końcówki świecy żarowej?
Nie będę się rozpisywał bo szkoda miejsca, urwała się końcówka świecy żarowej i to ta gorsza bo od strony tłoka i wpadła do środka. Silnik pracował ale jakoś bardzo nie równo, jutro zdejme głowice i jestem ciekaw jakiego bałaganu narobiła.
Zna ktoś przyczyne która mogła spowodować urwanie końcówki świecy żarowej?
Re:
hajduk0 - zapomniałeś napisać, że ta impreza kosztuje 500 zł...hajduk0 pisze:Gościu wykręcił mi w godzine bez ściągniecia głowicy tu masz numer 691140666
Re: [Mk3 AFN] Urwana świeca żarowa :(
W/g instrukcji napraw świeczki bezpiecznie odkręca się 25 Nm, potem to już ryzyko i na odpowiedzialność klienta.
Witam
Polecam warsztat mechaniki w miejscowości Stanisławów pierwszy k Warszawy. Byłem tam wczoraj oplem vectr 2.0 DTL z ukręconą świecą. Bez najmniejszych problemów zajęło to ok 50 minut. Bardzo miła obsługa. Polecam Wojtek
Polecam warsztat mechaniki w miejscowości Stanisławów pierwszy k Warszawy. Byłem tam wczoraj oplem vectr 2.0 DTL z ukręconą świecą. Bez najmniejszych problemów zajęło to ok 50 minut. Bardzo miła obsługa. Polecam Wojtek
Witam,
mam dokładnie ten sam problem, ukręcona świeca przy zakręcaniu, szukam warsztatu w okolicy Rzeszowa - Krosna - Jasła który by wymienił świece bez zdejmowania głowicy.
Jakieś propozycje?
mam dokładnie ten sam problem, ukręcona świeca przy zakręcaniu, szukam warsztatu w okolicy Rzeszowa - Krosna - Jasła który by wymienił świece bez zdejmowania głowicy.
Jakieś propozycje?
Witam,
służę pomocą przy wykręcaniu urwanych świec żarowych bez zdejmowania głowicy, Lublin woj. lubelskie i okolice, w razie pytań chętnie pomogę, piszcie na [email protected] , gg 1385097.
służę pomocą przy wykręcaniu urwanych świec żarowych bez zdejmowania głowicy, Lublin woj. lubelskie i okolice, w razie pytań chętnie pomogę, piszcie na [email protected] , gg 1385097.
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mozna ustawic tlok u gory, wykeretak i magnes na drucie w razie gdyby wpadlo do komory spalania
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.urwanaswiecazarowa.pl/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Podobno wyciągają urwane swiece zarowe, bez demontazu głowicy.
Podobno wyciągają urwane swiece zarowe, bez demontazu głowicy.