Problemy z pompa paliwa AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Wesoły_Kostek
- Mały gagatek
Witam wszystkich. Chciałbym was prosić o pomoc, poradę mam 1.9 GTD silnik AAZ zeszlifowałem bost pin i zacząłem kręcić dawka i chyba przedobrzyłem a oto skutki :
-wolno spada z obrotów np. przy zmianie biegów ( na zimnym spadają szybko)
-jak jeżdżę spokojnie to obroty mu wzrastają czasami do ok 1700 (pisze czasami bo tak jest raz się dźwigają a raz nie) jak już ma te obroty wysokie to jak go przegonie to ma normalnie
-na rozgrzanym silniku np. na 2 biegu przy obrotach 1200 jak wcisnę więcej gazu to ma mula do 2000 później jedzie fajnie ( na zimnym jest ok)
ciężej pali na ciepłym bez ssania niż jak jest zimny
-po zrzuceniu ssania na zimnym ma obroty ok 750-800 (nie wiem czy to normalne)
- przy gazowaniu zauważyłem ze paliwo mi wyrzuca przez ten zaworek co jest przy pompie z prawej strony, nie wielka ilość no ale wyrzuca koledzy co maja dwójki td podkręcone nic im tak nie wyrzuca dlatego mnie to trochę zdziwiło i nie wiem czy to tak ma być czy nie.
Moze ktoś z was będzie wiedział co jest grane i może będzie dało rade to naprawić samemu? prosze was o pomoc
-wolno spada z obrotów np. przy zmianie biegów ( na zimnym spadają szybko)
-jak jeżdżę spokojnie to obroty mu wzrastają czasami do ok 1700 (pisze czasami bo tak jest raz się dźwigają a raz nie) jak już ma te obroty wysokie to jak go przegonie to ma normalnie
-na rozgrzanym silniku np. na 2 biegu przy obrotach 1200 jak wcisnę więcej gazu to ma mula do 2000 później jedzie fajnie ( na zimnym jest ok)
ciężej pali na ciepłym bez ssania niż jak jest zimny
-po zrzuceniu ssania na zimnym ma obroty ok 750-800 (nie wiem czy to normalne)
- przy gazowaniu zauważyłem ze paliwo mi wyrzuca przez ten zaworek co jest przy pompie z prawej strony, nie wielka ilość no ale wyrzuca koledzy co maja dwójki td podkręcone nic im tak nie wyrzuca dlatego mnie to trochę zdziwiło i nie wiem czy to tak ma być czy nie.
Moze ktoś z was będzie wiedział co jest grane i może będzie dało rade to naprawić samemu? prosze was o pomoc
wydaje mi sie że trzeba by wyregulować wydatek szczątkowy, ale pewien nie jestem. jak wpiszesz w szukajce to znajdziesz
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wesoły_Kostek pisze:wolno spada z obrotów np. przy zmianie biegów
Wydatek resztkowy do wyregulowania.Robi się to po każdej zmianie dawki paliwa.Wesoły_Kostek pisze:obroty mu wzrastają czasami do ok 1700
Pompa "podchodzona" lub wystarczy dodać dobrego dodatku czyszczącego do paliwa,żeby wyczyścić pompę i wtryskiwacze.Wesoły_Kostek pisze:ciężej pali na ciepłym bez ssania niż jak jest zimny
Kwesti wyregulowania wydatku i wolnych obrotów (na ciepłym silniku).Wesoły_Kostek pisze:po zrzuceniu ssania na zimnym ma obroty ok 750-800
Do wymiany o-ring rysika pracującego z boost pinem.Wesoły_Kostek pisze:paliwo mi wyrzuca przez ten zaworek co jest przy pompie z prawej strony
- Wesoły_Kostek
- Mały gagatek
Dobra jeżeli chodzi o ten wydatek resztkowy to go muszę wykręcić czy wkręcić?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Dziewiąty post arwam-a
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3150651" onclick="window.open(this.href);return false;
Chodzi o tę śrubę w kółku
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3150651" onclick="window.open(this.href);return false;
Chodzi o tę śrubę w kółku
- Wesoły_Kostek
- Mały gagatek
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Wykrecic po tym zabiegu auto zacznie schodzic z obrotów regulacja obrotów i ssania zielona strzałka POWODZENIA
Aktualnie skoda ale golfik w pamięci
- Wesoły_Kostek
- Mały gagatek
Wielkie dziekiii Panowie nareszcie chodzi normalnie i dzięki wam zaoszczędziłem kilka $$ u pompiarza jeszcze raz wielkie dzieki
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Przecież w temacie z linku jest napisane-wykręcaćWesoły_Kostek pisze:dobrze wiem ktora to sruba ale czy mam ja wkrecic czy wykrecic
GitaraWesoły_Kostek pisze:nareszcie chodzi normalnie
- Wesoły_Kostek
- Mały gagatek
Dzisiaj odpalalem go rano i dalej ma po rzuceniu ssania niskie obroty ok 700. Moze jeszcze ten wydatek zmniejszyć ? bo jak teraz zmniejszyłem to zauwazylem ze luz na pedale sie znacznie zmniejszyl praktycznie go nie ma wiec moze zrobic tak zeby wogule go nie bylo i podnies obroty normalnie i chyba będzie ok co wy na to ?
Jak zimny zawsze będą niższe obroty. Obroty biegu jałowego reguluje się na rozgrzanym silniku. jakie obroty masz na gorącym, powinno być zdaje się 850 bez przyspieszacza i 950 z przyspieszaczem wycięgniętym.