pytanie dotyczące kąta wtrysku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
Mam pytanie dotyczące kąta wtrysku, czytałem że prawidłowe ustawienie jest między 50-60. W vagu w opcji Basic Settings jest 55 lecz nie zmienia mi obrotów a czytałem że powinny się podnieść do 1000 obr. Sam je podniosłem do 1000 i wyszło 45. Czy to prawidłowe ustawienia czy nie? Podłączyłem pod vaga gdyż przy zimnym silniku nie odpala na dotyk (świece OK, brak błędów) i puszcza białego dyma. Silnik 1Z Golf III 1.9 TDI
a to mój log przy normalnych obrotach:
czy nie powinno być 1000 obr.???
Mam pytanie dotyczące kąta wtrysku, czytałem że prawidłowe ustawienie jest między 50-60. W vagu w opcji Basic Settings jest 55 lecz nie zmienia mi obrotów a czytałem że powinny się podnieść do 1000 obr. Sam je podniosłem do 1000 i wyszło 45. Czy to prawidłowe ustawienia czy nie? Podłączyłem pod vaga gdyż przy zimnym silniku nie odpala na dotyk (świece OK, brak błędów) i puszcza białego dyma. Silnik 1Z Golf III 1.9 TDI
a to mój log przy normalnych obrotach:
czy nie powinno być 1000 obr.???
powinno byc 903 rpm i nic sie nie dodaje
nie ma sztywnej granicy w jednostkach
kąt odczytujemy na wykresie w tdi timing
nie ma sztywnej granicy w jednostkach
kąt odczytujemy na wykresie w tdi timing
-
- Nowicjusz
tylko i wyłącznie na wykresie?? a z tego drugiego bloku nie da się odczytać?
da ale umowne wartosci 50-55
na wykresie dokładniej sie zobaczy w ktorym wypada punkt opoznienia lub wyprzedzenia kąta
na wykresie dokładniej sie zobaczy w ktorym wypada punkt opoznienia lub wyprzedzenia kąta
-
- Nowicjusz
zrobiłem jak radziłeś, wartość z bloku 2 waha się miedzy 51 a 55
dzięki za wszelkie odpowiedzi
ok- ustawiony prawidłowo.Na dole po prawej stronie wykresu wybierz rodzaj silnika ( tam masz 1Z z Mk III ) minimalnie dla innych wykres ok 2-5 st sie rózni w zakresie optimum.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja bym się tak nie upierał z tym wykresem ,bo to bajer bez sensu ,moim zdaniem oczywiście wystarczy że mamy nierozgrzany silnik ,lub uszkodzony czujnik temp.i na wykresie wyjdą głupoty .Ja zawsze patrzę w BS i MB ,jak się pokrywa to jest ok . A jak się nie pokrywa to statyczny kąt do poprawienia i tyleFahoo pisze:na wykresie dokładniej sie zobaczy w ktorym wypada punkt opoznienia lub wyprzedzenia kąta
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018