[mk4] Kopci, deczko osłabł??? reszta w temacie ;)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
A więc zacznę od tego golf 4 1.9 tdi ,130km,175tys z ksiązką.......
Auto zaczeło mi kopcic jak jakde na niskich obrotach to delikatnie, ja daje w palnik zaczyna sie zasłona dymna na trasie jak lece te 140km/h to widze w lusterku ze cos kopci ale bez tragedi, no ale skoro widze to nie jest dobrze
czuje ze turbina się załacza, ale auto deczko utraciło na mocy...... napewno mam intercooler do wymiany( ale na dniach go zmieniam bo juz mi jezdzi w bagażniku) teraz pytanie czy przez ten roz...*#cenzura#* intercooler (slowa mechanika) auto moze tak dawac w dupe czy trzeba zaczac myslec juz o turbinie?????
Z góry dzieki za odp
Auto zaczeło mi kopcic jak jakde na niskich obrotach to delikatnie, ja daje w palnik zaczyna sie zasłona dymna na trasie jak lece te 140km/h to widze w lusterku ze cos kopci ale bez tragedi, no ale skoro widze to nie jest dobrze
czuje ze turbina się załacza, ale auto deczko utraciło na mocy...... napewno mam intercooler do wymiany( ale na dniach go zmieniam bo juz mi jezdzi w bagażniku) teraz pytanie czy przez ten roz...*#cenzura#* intercooler (slowa mechanika) auto moze tak dawac w dupe czy trzeba zaczac myslec juz o turbinie?????
Z góry dzieki za odp
to że nie jedzie z powodu że nieszczelny to ja sobie zdaje sprawe ale czy moze to miec wplyw na kopcenie ??? przeciez nie wyrobie na myjke
nieszczelność = mało powietrza + dużo paliwa = kopcenie
Dzieki Panowie, zmienie intercoolera i dam znac co i jak
pozdro
pozdro
Inter zmieniłem już dawno i wszystko gra i bucy...... tylko mi coś teraz odcina turbine przy 3tyś wstyd:P
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
Miłej lektury http://www.google.pl/custom?domains=for ... cof=&hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;Haos pisze:tylko mi coś teraz odcina turbine przy 3tyś wstyd:P