Podwyzszone obroty rano.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Podwyzszone obroty rano.
Witam,
jako, że nie znalazłem podobnego tematu z takimi objawami chciałem opisać problem tutaj.
Mianowicie dzisiaj po odpaleniu samochodu silnik miał podwyższone obroty jakieś ~1200 obr/min, gdzie normalnie jest nieco poniżej 1000 obr/min. Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu nic się nie zmieniło, dopiero po przejechaniu około 5km wszystko wróciło do normy. Czy ktoś może spotkał się z takim problemem? nie pomyślałem rano żeby odciągnąć pedał pod górę, czy to może być wina pedału?
jako, że nie znalazłem podobnego tematu z takimi objawami chciałem opisać problem tutaj.
Mianowicie dzisiaj po odpaleniu samochodu silnik miał podwyższone obroty jakieś ~1200 obr/min, gdzie normalnie jest nieco poniżej 1000 obr/min. Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu nic się nie zmieniło, dopiero po przejechaniu około 5km wszystko wróciło do normy. Czy ktoś może spotkał się z takim problemem? nie pomyślałem rano żeby odciągnąć pedał pod górę, czy to może być wina pedału?
Re: Podwyzszone obroty rano.
Przyczyną może być czujnik pedału gazu lub wilgoć we wtyczce dochodzącej do czujnika.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Podwyzszone obroty rano.
Lub zaśniedziałe styki kostki czujnika- lekko podwyższone obroty kiedy jest bardzo zimno to norma, ale po kilku sekundach powinny opaść do poziomu biegu jałowego.ROBBSON pisze:wydaje mi się że do wymiany będzie czujnik temperatury cieczy
Podwyzszone obroty rano.
U mnie identyczne objawy i uszkodzony był czujnik pedału gazu. Do tego vag wyrzucał błąd od czujnika pedału gazu.