Skrzynia biegów z 1,9 TD do 1,9 golf?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam dwie skrzynie w każdej jest coś zepsute. Jedna od golfa III 1,9 a druga od golfa III 1,9TD. Czy z obu modeli aut skrzynie są tego samego typu? Pytam dlatego, że chcę zrobić z dwóch jedną sprawną. Proszę o radę.
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
od golfa 1,9? ALE zwylky DIESEL? musisz zobaczyc oznaczenia skrzyni, sa na dole muszli ktora przykrecasz do bloku... jezeli sie zgaadzaja to wiadomo ze mozesz pakowac, a jak nie http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... riebe.html" onclick="window.open(this.href);return false; zobacz jakie ma przełozenia do tego zauwaz czy jest na linki czy na ciegnaamant20 pisze:Jedna od golfa III 1,9 a druga od golfa III 1,9TD
- pilotozyrysa
- Nowicjusz
Hmm ja kiedyś jeszcze w golfie 2 przekładałem silnik. Miałem 1.8 RP a włożyłem jeszcze ze starego passata 1.6 JP (Diesel) Skrzynia spasowała bez najmniejszego problemu.
- pilotozyrysa
- Nowicjusz
Hmm ja kiedyś jeszcze w golfie 2 przekładałem silnik. Miałem 1.8 RP a włożyłem jeszcze ze starego passata 1.6 JP (Diesel) Skrzynia spasowała bez najmniejszego problemu.
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
spasujesz prawie kazda szkrzynie, ale najwzniejsze sa przełozenia skrzyni, jak wstawisz od B do D to bedzie mocniejszy ale mnjiejsze V-max bedzie osiagał
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zwykły diesel-skrzynia CHC
Turbo diesel-skrzynia CHD
Obie mają takie same przełożenia,a różnią się tylko średnicą zabieraków (flansz)
Turbo diesel-skrzynia CHD
Obie mają takie same przełożenia,a różnią się tylko średnicą zabieraków (flansz)
Re: Skrzynia biegów z 1,9 TD do 1,9 golf?
Podepne sie pod temat, czy były skrzynie 020 na wybieraku zmiany biegów na linki i ze sprzegłem na linke? Czy jak wybierak na linki to tylko sprzęgło hydrałliczne?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nie.krtol pisze:czy były skrzynie 020 na wybieraku zmiany biegów na linki i ze sprzegłem na linke?
Skrzynia 02A-wybierak na linki + wysprzęglik mechaniczny od T3 lub T4 (nie pamiętam) i będzie gitarakrtol pisze:Czy jak wybierak na linki to tylko sprzęgło hydrałliczne?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A skrzynie z Passata B3 TD, jakiego typu to były skrzynie?
skrzynie typu 02A na linki przeęgło hydrauliczna lub tak jak mówi Michał_1977 wysprzęglik mechaniczny od T3 lub T4 (nie pamiętam) i będzie gitara
krtol mam taki wysprzęglik na możemy sie dogadac
osobiście jeździłem na takim wysprzegliku w mk2 na skrzyni typu 02A i jak jest dobra linka to nawet jakoś to chodzi
a zawsze można założyć wysprzeglik hydrauliczny wtedy to już wygoda
skrzynie typu 02A na linki przeęgło hydrauliczna lub tak jak mówi Michał_1977 wysprzęglik mechaniczny od T3 lub T4 (nie pamiętam) i będzie gitara
krtol mam taki wysprzęglik na możemy sie dogadac
osobiście jeździłem na takim wysprzegliku w mk2 na skrzyni typu 02A i jak jest dobra linka to nawet jakoś to chodzi
a zawsze można założyć wysprzeglik hydrauliczny wtedy to już wygoda
Nie jestem mocarzem w autach VW ,ale zazwyczaj skrzynie biegów od Benzyny do Diesla różnia sie nie tyle przełożeniami bo te moga byc takie same ale różnic sie mogą średnica przełożenia napedu czyli średnica koła napedzajacego układ różnicowy...A to zmienia w zupełności wynik przełożenia na koła... Trzeba zauważyć że benzyna wyżej sie kreci i w innym przedziale obrotów wystepuje maxymalny moment obrotowy...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
richi9
,ale zazwyczaj skrzynie biegów od Benzyny do Diesla różnia sie
czytaj temat Skrzynia biegów z 1,9 TD do 1,9 golf?
z TD do D nie ma mowy o benzynie w temacie
,ale zazwyczaj skrzynie biegów od Benzyny do Diesla różnia sie
czytaj temat Skrzynia biegów z 1,9 TD do 1,9 golf?
z TD do D nie ma mowy o benzynie w temacie
Zgadza sie ale to samo sie tyczy wolnossącego i TD ...Skrzynia może byc podobna ale inne przełożenia na układzie róznicowym... Przykład skrzynia MLT-5 citroen 2.1 td i HDi 109 ps, pzrełożenia te same inna predkość wynika to z tego właśnie przełożenia... Wyjątek jezeli silnik 1.9 td i 1.9d maja tę samę moc ...Opis jest troche mylacy 1.9 myslałem iż to benzin:) częściowo mój błąd...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Ja mam takie cusik w Golfie.Skrzynia typu 02A o oznaczeniu AFF.krtol pisze:A skrzynie z Passata B3 TD, jakiego typu to były skrzynie?
Jest,bo jak założysz odpowiednik CHC lub CHD jakim jest 4T,to będzie śmigać tak samo,bo ma identyczne przełożenia,a występowała w benzyniakachMumin90 pisze:z TD do D nie ma mowy o benzynie w temacie
4S na upartego też by była i też była w benach