temperatura silnika na blacie90 a na vagu 80 w czym problem?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
na blacie 90 po za tym szybciej się nagrzewa. 89 to chyba dobrze??
Re: temperatura silnika na blacie90 a na vagu 80 w czym prob
pomyśl nad wymiana termostatu, termostat może lekko przepuszczać i dolny wąż nie musi być gorący bo chłodnica zdąży ochłodzić płyn i dolny wąż jest zimny U mnie też tak było jak u Ciebie, po wymianie termostatu nawiew na 1 ogrzewanie do połowy na wolnych obrotach na postoju wskazówka nawet nie drgniekarol8114 pisze:Skoro dolny wąż jest zimny, nie zawracaj sobie głowy, u mnie w mieście wskakuje na 90 stopni, wyjadę poza miasto 80 stopni, a po drugie drożna nagrzewnica też potrafi schłodzić silnik i to znacznie.
Mam Vaga, serwisuje Nokie.
Re: temperatura silnika na blacie90 a na vagu 80 w czym prob
Zgadza się kolego, przy tak niskich temperaturach które ostatnio nas napotykają rzeczywiście przy małej nieszczelności nie da się tego wyczuć ''gołą ręką"
po tym jak koledze rybaka669 spadlo spalanie w mk4, ja postanowilem zainteresowac sie temperatura w moim mk2. wskazówka temperatury wychyla się maksymalnie do tej kreski ktora zaznaczona jest czerwonym na zdjęciu.
mk2 tak maja czy w moim tez jest cos nie tak (prawdopodobnie termostat). z tego co pamietam w 1.6td wskazówka trzymala się po środku.
dodam, ze silnik, o ktorym mowa to 1.9D passata
mk2 tak maja czy w moim tez jest cos nie tak (prawdopodobnie termostat). z tego co pamietam w 1.6td wskazówka trzymala się po środku.
dodam, ze silnik, o ktorym mowa to 1.9D passata
mkII
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p4394292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p4394292" onclick="window.open(this.href);return false;
u mnie po wymianie termostatu na whalera od 2 dni widze wkoncu ze wskazowka stoja na 90 jak sie nagrzeje ( i robi to o wiele szybciej niz zazwyczaj). 90 st utrzymuje sie caly czas czy wlaczam ogrzewanie na maxa czy nie. Ciekawy jestem czy spalanie bedzie mniejsze .