Dziwny problem z odpaleniem AFN Pilne!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam pewien problem z autem typu...jadac auto lekko szarpnelo i nie reagowalo na pedal gazu...auto nie gaslo , ale 0 reakcji na gaz .Dotoczyłem sie na przystanek zgasilem go i chcialem odpalic a tuz zonk...krece , krece i nic...Odkrecilem odwadniacz ten z filtra paliwa pobulgotalo troche i zakrecilem.Dolalem paliwa i 0.5l denaturatu ...odpalam i odpalil za 1 razem...pochodzil z 2-3min i zgasl sam...probouje go odapalic a on znowu nie odapala...auto normalnie kreci ale tak jakby nie dawalo paliwa...co to moze byc ? mi na mysl przychodzi filtr paliwa..moze cos z nim?chociaz byl wymieniony 5tys km MANN..
prosze o podpowiedzi bo auto stoi a jest potrzebne do pracy :/
pozdrawiam
Mam pewien problem z autem typu...jadac auto lekko szarpnelo i nie reagowalo na pedal gazu...auto nie gaslo , ale 0 reakcji na gaz .Dotoczyłem sie na przystanek zgasilem go i chcialem odpalic a tuz zonk...krece , krece i nic...Odkrecilem odwadniacz ten z filtra paliwa pobulgotalo troche i zakrecilem.Dolalem paliwa i 0.5l denaturatu ...odpalam i odpalil za 1 razem...pochodzil z 2-3min i zgasl sam...probouje go odapalic a on znowu nie odapala...auto normalnie kreci ale tak jakby nie dawalo paliwa...co to moze byc ? mi na mysl przychodzi filtr paliwa..moze cos z nim?chociaz byl wymieniony 5tys km MANN..
prosze o podpowiedzi bo auto stoi a jest potrzebne do pracy :/
pozdrawiam
Czy jest powietrze w przewodach zasilających pompę?
Może to być wina elektrozaworu odcinającego, nastawnika i paru innych mniej typowych rzeczy, musisz zasięgnąć porady specjalisty.
Może to być wina elektrozaworu odcinającego, nastawnika i paru innych mniej typowych rzeczy, musisz zasięgnąć porady specjalisty.
podlaczales pod vaga? sa jakeis bledy??jakby byl zawor odciecia paliwa vag by wskazla pewnie blad...
dzisiaj podlacze vaga i zobacze co jest..powietrza jest troszeczke
podlaczylem vaga i wywala blad N109 czyli co zawor do wymiany?
- mobi65
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Dziwny problem z odpaleniem AFN Pilne!
sprawdz czy dochodzi do niego napiecie , odkrec przeczysc i sprawdzGT88 pisze:podlaczylem vaga i wywala blad N109 czyli co zawor do wymiany?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Dziwny problem z odpaleniem AFN Pilne!
sprawdź przekaźnik n109. rozbierz popraw może są zimne luty
fuck air ride
N109 podmieniony , styki wyczyszczone i dalej nie odpala..:/ czasem tak jakby zalapuje ale cos go trzyma ...nie moze odpalic , przy probie odpalenia cos syczy w okolicy pompy , paliwo we wtryskach jest , jakies sugestie ?
mobi65 pisze:sprawdz czy dochodzi do niego napiecie
Wysłane z "notatnik" NOKIA 3410
Damian-jg, sprawdziłem i nie ma wlasnie na nim napiecia ...co proponujesz? przekaznik 219?
Ok do zaworka nie dochodzi napięcie. Przekaźnik 109 sprawdzałeś??
Podaj na zawór napięcie i zobacz czy odpali. Z jakiegoś powodu Ecu nie podaje napięcia
Podłacz go pod vaga i zobacz jakie ma błedy