szarpie silnikiem na wolnych obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
nowy777070, podstawowe pytanie - jaki masz silnik? VP czy PD? (pompa rotacyjna czy pompowtryski?)
jest - Audi A3 S-line ASZ+ >>218KM 489Nm<<
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
-
- Nowicjusz
silnik AGR, z tego co kojarze to pompa rotacyjna, ale nie jestem pewien...
czytalem na forum ze niektóre golfy nie mialy dwumasu... mozna to jakos sprawdzic bez rozbierania silnika?
czytalem na forum ze niektóre golfy nie mialy dwumasu... mozna to jakos sprawdzic bez rozbierania silnika?
-
- Nowicjusz
chyba znalazlem przyczyne...
u mnie est podobny dzwiek co na tym filmiku
" onclick="window.open(this.href);return false;
u mnie est podobny dzwiek co na tym filmiku
" onclick="window.open(this.href);return false;
No to wszystko jasne. Tylko nie kupuj używki bo nie sposób określić jego stanu bez specjalnego przyrządu pomiarowego.
-
- Nowicjusz
no nie wiem wlasnie... czytalem na forum ze ta dwumasa potrafi tw skrajnosciach szarpac cala buda, i przy ruszaniu jakies objawy...
u mnie jest tylko to uciazliwe klekotanie... jakis czas temu nie bylo tego az tak mocno slychac ale teraz to juz coraz czesciej i dluzej.
nie znam sie ta nym za bardzo, nie wiem jak dlugo moze pociagnac i jakie moga byc skutki ewentualego 'zgonu' dwumasy..
uzywka nie w chodzi w gre ale zastanawialem nie nas jakas regeneracja albo wymiana na jednomasoe zwykle kolo zamachowe...
mozna cos takiego czy jednak nówka???
u mnie jest tylko to uciazliwe klekotanie... jakis czas temu nie bylo tego az tak mocno slychac ale teraz to juz coraz czesciej i dluzej.
nie znam sie ta nym za bardzo, nie wiem jak dlugo moze pociagnac i jakie moga byc skutki ewentualego 'zgonu' dwumasy..
uzywka nie w chodzi w gre ale zastanawialem nie nas jakas regeneracja albo wymiana na jednomasoe zwykle kolo zamachowe...
Przez forum nie rozwiążesz takich problemów - jedź do mechanika, obstawiam, że szybko Ci powie co jest grane.nowy777070 pisze:no nie wiem wlasnie... czytalem na forum ze ta dwumasa potrafi tw skrajnosciach szarpac cala buda, i przy ruszaniu jakies objawy...
Po drugie - zależy jaką masz skrzynię. Jeśli 5 biegową to wsadzisz, jeśli 6 to podobno się da, ale to rzeźba. Pytanie czy tylko koło padło, czy chcesz wszystko zrobić. Jak się okaże, że dwumas to poczytaj setki tematów na ten temat.
mam nadzieje ze ktos jeszcze odpowie po takim czasie nie bede zaprzątał forum nowym tematem dotyczacym tego samego. Chodzi o to ze 3 dni temu odebralem samochod od mechanika mial sprawdzic co jest z tym szarpaniem zawsze po nocce jak samochod stoi na dworzu i stwierdzil ze pompa wtryskowa jest do wymiany ale ze narazie nie mam wymieniac bo do wiosny spokojnie polatam (przypomne ze rano po jakis 3-5 minutach jak temp. troche podskoczy to silnik sie uspokajal i juz bylo ok) ale powiedzial tez ze ustawil ją i powinno byc lepiej i od 3 dni nawet jak temperatura zejdzie ponizej zera nawet z -15 stopni i pojde rano odpale to jest ok nic nie szarpie silnik chodzi bosko i tu moje pytanie czy jest jakas czesc odpowiadajaca za to ze pompa moze sie sama rozregulować? Bo jesli ją ustawil i jest ok to po co wymieniac ? napisze jeszcze za jakis tydzien dwa czy nadal jest ok czy juz cos mu odbilo i znowu wariuje z gory dzieki za odpowiedz
Biblia uczy nas kochac... kamasutra uczy jak
yoto, ciekawe w jaki sposób ją ustawił i co miał na mysli rzucając to stwierdzenie
ustawiał dawke na wolnych dawke startowa kąt?co robił?
ustawiał dawke na wolnych dawke startowa kąt?co robił?
szczerze mowiac dokladnie sie nie wypytywalem, napewno zapytam jak tylko bede mial okazje. Dzis kumpel byl ze swoim autem u tego samego mechanika i on sie go pytal czy mam dalej jakies problemy z ta pompa i kumpel mowil ze nie ze wrecz przeciwnie nawet przy duzym mrozie jest idealnie to on tylko mu powiedzial "to jak dobrze chodzi to juz sama sie nie przestawi i nie trzeba jej wogole wymieniac" kumpel zapewnial ze mechanik powiedzial tak co do slowa
Biblia uczy nas kochac... kamasutra uczy jak
wiec kąt wtrysku regulowany na fasolkach
vag dał dupy i zastosował nie własciwe sruby do przykrecenia koła zebatego do piasty w pompie i kąt sie rozjeżdża po jakimś czasie
Można to naprawic wymieniając sruby bądz przed przykreceniem maczając gwint w paście erlinga lub zwykłej farbie-to tak na przyszłośc
vag dał dupy i zastosował nie własciwe sruby do przykrecenia koła zebatego do piasty w pompie i kąt sie rozjeżdża po jakimś czasie
Można to naprawic wymieniając sruby bądz przed przykreceniem maczając gwint w paście erlinga lub zwykłej farbie-to tak na przyszłośc
Re: szarpie silnikiem na wolnych obrotach
witam mi tez szarpalo na biegu jalowym gdy sie silnik rozgrzal 1,9tdi asv 110km przyczyna byla zla dawka paliwa na nastawniku pompy bo byl pomiar na vagu 1,2 i zmienilem na 4,4-5,0 i przestalo jestemteraz zadowolony pozdrawiam!!!
bogumil boda