Piszczenie paska dziwna sprawa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich. Mam taki problem, że piszczy mi chyba pasek PK w silniku 1Z ale dziwne to jest bo napinacz równo stoi, koło na wale się nie giba ogólnie równo i gładko wszystko chodzi ale silnik cały czas popiskuje. dzisiaj wróciłem z pracy nie gasiłem silnika i po kolei psikałem takim siliconem na wszystkie kółka ale to nic nie dało więc delikatnie psiknąłem na pasek od środka i na chwilkę ucichło. Pasek wymieniłem jakiś miesiąc temu na contitecha z continentala i po wymianie paska nie piszczał przez jakieś dwa dni i znowu zaczął.nie mam sprzęgiełka na altku więc to tez odpada.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=259325
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
pewnie wina kola pasowego ale dla pewnosci sciąg pasek od wspomagania, metoda prób i błedów
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zmien kolko na to ze sprzegielkiem:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
to ze sprzęgiełkiem drogie trochę:P myślę że to nie wina osprzętu bo jak psiknę na pasek to przestaje no i nie byle jaki założony. jak kupuję części to raczej lepszych firm
Re: Piszczenie paska dziwna sprawa
I co nikt nie wie co to może być??? może założyć krótszy pasek wtedy napinacz będzie go mocniej "cisnął"?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Skręć koła na maksa i puśc kierownicę potem bez gazu powoli ruszaj, jeśli kierownica odkręci się więcej niż 1/4 - 1/2 obrotu to pompa od wspomagania już szwankuje i stawia duży opór, dodatkowo możesz też sprawdzić, czy podczas przytrzymywania kierownicy na maksymalnym skręcie nie popiskuje bardziej. Jeśli nic się nie będzie działo, to pozostaje sprzęgiełko i/albo napinacz. Nie ma rady, chcesz mieć ciszę inwestuj $$, nie zależy ci jeździj dalej. Na allegro ja kupiłem INA za 120pln z przesyłką.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
u mnie piszczy ten klinowy od wspomagania bo jak trochę go poleję wodą to natychmiast przestaje, i robi tak tylko jak jest zimny, też nie wiem czy wymienić pasek czy popuścić czy może podciągnąć....
-
- Użytkownik
- Auto: Skoda Rapid Liftback 1,0TSI 110KM MY2019
- Silnik: DKRC
- Kontakt:
Pasek do wspomy wymień na nowy i lekko podciągnij (kup jakiś lepszy pasek). A co do piszczenia paska od altka, to wymień koło na altku na to ze sprzęgiełkiem i będzie po sprawie. Miałem lekkie popiskiwania paska na zimnym silniku i drgania napinacza (napinacz drgał cały czas) i pomagało chwilowe popsikanie paska silikonem. Po wymianie sprzęgiełka i założeniu paska ucichło.