Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?
Mój mk4 ATD:
- miasto 6,3-6,5
- trasa ok 5.0 (przykład wakacje 5500km, tempomat, climatronic non-stop wyszło 5,3)
ale tak czy siak wszystko zależy od kierowcy koledzy )))
- miasto 6,3-6,5
- trasa ok 5.0 (przykład wakacje 5500km, tempomat, climatronic non-stop wyszło 5,3)
ale tak czy siak wszystko zależy od kierowcy koledzy )))
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
1,9TD AAZ po jakis modach teraz zima same miasto, krotkie odcinki to 8l-9l. Ale na trasie duzo mniej przy agresywnym stylu jazdu niz na serii AAZ, no a w miescie wychodzi tyle samo po modach i przed modami.
Ile wam pali diesel?
mój MK4 85kw z 6 skrzynią w zaleznosci czy jade spokojnie 4,4l czy troszke poszaleje 4,7l oczywiscie na trasie w miescie nie podam bo prawie cały czas wale trasy
sebo
Ile wam pali diesel?
Mój AFN (Passat więc nieco cięższy) 5,6l/100km jazda codziennie 20km do pracy poza miastem i raz trasa do Breslau 350km w obie strony. W sumie nie ma tragedii ale jakby palił 1 góra 2 litry byłoby fajowo
pzdr
zyggy
zyggy
Re: Ile wam pali diesel?
ta a swistak zawija te sreberka , ze komp ci tak podaje to nie znaczy ze tyle ci paliirmair pisze:mój MK4 85kw z 6 skrzynią w zaleznosci czy jade spokojnie 4,4l czy troszke poszaleje 4,7l oczywiscie na trasie w miescie nie podam bo prawie cały czas wale trasy
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Ile wam pali diesel?
Motostat wyliczył mi spalanie 6,17/100km
Trasa to codzinnie do szkoły 15km w jedną strone, 90% trasy to teren zabudowany
Rust is lighter than carbon fiber
Ile wam pali diesel?
odzim, to zależyco kierowcauznaje za szaleństwo bo jak wytłumaczysz to że mój na trasie nie spali 4l/100kmprzy prędkościach 130-150km/h ?
a mnie na fizyce uczyli ze im wyzsza predkosc tym wieksze obciazenie , tym wieksze opory dla auta jesli chodzi o powietrze itparwam pisze:odzim, to zależyco kierowcauznaje za szaleństwo bo jak wytłumaczysz to że mój na trasie nie spali 4l/100kmprzy prędkościach 130-150km/h ?
u mnie spokojnie jadac w AHF moge zejsc do 5L na trasie ale jak tylko na liczniku pojawi sie 130 to spalanie wzrasta i to sporo
Ile wam pali diesel?
Dokładnie perki, tak jest, cudów nie ma, a często ludzie lubią zaniżać spalanie, tylko nie wiem po co? W innych kręgach do dobrego tonu należy pochwalić sie dużym spalniem. Latamy z kolegami na quadach (Honda, Suzuki, LS, Bombardier, Yamaha i inne) i wiemy te gady potrafią połknąć. Moja Honda 450ccm 12-13l/100km i , tak już jest.perki pisze:spokojnie jadac w AHF moge zejsc do 5L na trasie ale jak tylko na liczniku pojawi sie 130 to spalanie wzrasta i to sporo
pzdr
zyggy
zyggy
Zatem polecam prosty zabieg przeliczenia na moim przykładzie. W chwili obecnej motostat wyliczył mi 4.95, natomiast po podzieleniu ilości paliwa (1550) przez przejechane kilometry (27060) spalanie jest na poziomie 5.73/100 km. Zgłaszałem ten błąd do obsługi, niestety bez reakcji, mają inny algorytm obliczania spalania.nitrox89 pisze:Motostat wyliczył mi spalanie 6,17/100km
Pozdrawiam.
- barteKKK03
- V.I.P.
Ile wam pali diesel?
Hehe... może i niektórzy koloryzują, ale sporo zależy od kierowcy, a właściwie jego obchodzenia się z samochodem... mój JP'ek spokojnie weźmie sobie 6L na 100 w lekkiej budzie MK1, trasy mniej więcej po równo w zabudowanym i nie... ciągle komplet pasażerów na pokładzie i ja ciężki sandał w tym samochodzie mam... to małe stadko rumaków trzeba jakoś poganiać
Re: Re: Ile wam pali diesel?
Golfa mam pol roku, ale jakoś nie udało mi się pojechać trasy powoli (mówię o prędkościach przelotowych, a nie przyspieszaniu na maksa). Najbardziej dokładny pomiar miałem jadąc trasę 500 km, w tym ok 350 km autostrady przy prędkości ok. 120-140km/h i reszta na krajowkach ok. 70-90km/h. Wtedy spalanie wychodziło mi ok. 6.7l/100km. Jak jechałem autostrada ok. 160km/h, tu już bliżej 7.2 było. Jechaliśmy w 5 osób, bez bagaży. Podróż powtarzana wielokrotnie, więc pomiar w miarę realny.perki pisze:u mnie spokojnie jadac w AHF moge zejsc do 5L na trasie ale jak tylko na liczniku pojawi sie 130 to spalanie wzrasta i to sporo
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Ile wam pali diesel?
moja 3jeczka AAZ 1,9 GTD w miescie łoji mi rope, ze szok... 10/100km i nie wiem co jest grane filtr powietrza wymienilem ale nic nie dalo moze groszowe sprawy . ale nadal kolo 10 pali... nie dymi za to obroty ma jakies wysokie 1000 na jałowym na ssaniu 1100... szukam tematu o podobnym problemie ale ie widze... ??