1. kolego odzim no tyle palą te co opisałem, ja w te bajki po 4l silnikami 1.9 nigdy nie uwierzę... 4l/100km ropy to mi pali moje polo którym dojeżdżam tylko do pracy 86C 1.4d przy wadze około 780kg + kierownik koło 90kg
ja passatem brata w kombi PD130km najniżej jak się dało na odcinku 100km zszedłem według komputera do 5.6l/100km (samochód ma skrzynie 6-gear) ale to była taka jazda, że zaczynałem już gryźć kiere z nudów i nerwów że mnie nawet jakieś zdechłe fiaty wyprzedzaja;>
brat tym paskiem lata 50/50 trasa miasto w dobrym tempie cały czas (nie tak szybko jak na zakopane) i średnia mu się utrzymuje na poziomie 7,5-7,7/100
2. kolego pepsik1 możesz mi nie wierzyć nie po to pisałem tego posta żeby się chwalić z jakimi prędkościami jeżdżę tylko żeby pokazać na przykładzie kilku różnych samochodów jakie jest PRAWDZIWE spalanie przy konkretnej jeździe w trasie.
Co do fotoradarów wystarczy posiadać konkretny sprzęt w samochodzie i wszystko jasne
Dla przykładu jak jechałem ostatnio z Łeby do Poznania po drodze było bodajże 9 fotoradarów a z tego co mi pokazał mój sprzęcik w aucie wynikło że "czynny" był tylko jeden ;> więc kwestia zainwestowania w odpowiedni sprzęt i nie trzeba się ślimaczyć przy każdym słupku.
Co do jazdy ogólnej z takimi prędkościami NIGDZIE nie napisałem że to stała prędkość czy średnia itd. pisałem o prędkości "przelotowej" czyli z jakim pędem jechaliśmy daną trasą.... wiadomo że świecie-> łódź 90% lata się po drodze jednojezdniowej i często jedzie coś wolniej więc się zwolniło, wyprzedziło i z powrotem 130-140 na budziku do następnego żółwia.
W kolejnym odcinku trasy wkradł się błąd nie chodziło o {świecie->łódź toruń->katowice} tylko o {świecie -> łódź łódź->katowice} a tam jest cały czas 2 pasy i można sobie pozwolić na przeloty z prędkościami jak pisałem, tym bardziej w nocy kiedy jest luuuźno a ciężarówki albo "śpią" albo się ślimaczą na prawym pasie.
Na temat czasu przejazdu tej trasy nie będe w takim przypadku pisał bo też stwierdzisz, że to nierealne ;>