1.9 GTD Wiatraki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.9 GTD Wiatraki
Nie wlaczaja sie wiatraki te od chlodzenia silnika.
Co moze byc przyczyna ? Czujnik ?
Dodam tez ze nie pokazuje mi temperatury silnika.
Czujnik jest odpowiedzialny za te 2 rzeczy ?
Po wymianie bedzie i dzialal wiatrak i pokazywac temperature ?
Co moze byc przyczyna ? Czujnik ?
Dodam tez ze nie pokazuje mi temperatury silnika.
Czujnik jest odpowiedzialny za te 2 rzeczy ?
Po wymianie bedzie i dzialal wiatrak i pokazywac temperature ?
- seba198666
- Gadatliwa bestia
1.9 GTD Wiatraki
Rozumiem ze chodzi o golfa 3.od wiatraka jest czujnik w chłodnicy a od temp silnika na weżu z przodu silnika. ale w taką temp nie włączy sie wentylator no chyba ze zostawisz rozgrzane auto na wolnych obrotach na 30 min
seba
1.9 GTD Wiatraki
chodzi o to ze nawet po dluzszej jezdzie nic sie nie kreci
wymiana jest prosta ? dam rady sam ?
tak, jest to mk3
wymiana jest prosta ? dam rady sam ?
tak, jest to mk3
- seba198666
- Gadatliwa bestia
1.9 GTD Wiatraki
u mnie tez nie tylko latem jak jest bardzo gorąco i stoje w korku. dasz rade bez problemu tylko musisz kupić płyn chłodniczy zeby uzupełnić i zostawić odpalone auto na 20 min zeby sie odpowietrzyło i uzupełnić stan płynumaddict pisze:chodzi o to ze nawet po dluzszej jezdzie nic sie nie kreci
seba
1.9 GTD Wiatraki
dodam jeszcze ze mam rowniez problem z ogrzewaniem
otoz plyn nie dochodzi do nagrzewnicy
prawdopodobnie w golfie powinno sie samo odpowietrzyc
nalewalem na odpalonym silniku i nie chce pociagnac, waz do nagrzewnicy jest pusty
probowalem rowniez przez sciskanie kabli.1-godzinna walka nie przyniosla skutku.
nalewalem na odpalonym silniku i nie chce pociagnac, waz do nagrzewnicy jest pusty
probowalem rowniez przez sciskanie kabli.1-godzinna walka nie przyniosla skutku.
1.9 GTD Wiatraki
Sprawdzić ciśnienie sprężania na cylindrach, zrobić test na zawartość spalin w układzie chłodzenia - podejrzana jest uszczelka pod głowicą, bądź głowica.
- seba198666
- Gadatliwa bestia
1.9 GTD Wiatraki
bedzie kopcić troche jak zimno to jest para wodna chyba ze ubywa ci płynu chłodniczego wtedy trzeba szukać przyczyny np uszczelka pod głowicąmaddict pisze:kopci ale myslalem ze to normalny objaw diesla
seba
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: 1.9 GTD Wiatraki
maddict pisze:dodam jeszcze ze mam rowniez problem z ogrzewaniem
a ogrzewanie właczone na maxa?
Golf IV 1.9 TDI HIGHLINE AHF 98'
Golf III 1.9TD 93' BYł
Trabant Polo Kombi 1.1 91' BYł
Co nowszy to więcej do roboty:)
Golf III 1.9TD 93' BYł
Trabant Polo Kombi 1.1 91' BYł
Co nowszy to więcej do roboty:)
1.9 GTD Wiatraki
tak ogrzewanie jest na calego i nic
t0mal nie wiem czy to ma sens auto jest w zlym stanie i szkoda w niego pakowac az tyle pieniedzy by bawic sie w jakies testy spalin
przy wymianie uszczelki obowiazkowe jest planowanie glowicy ? z tego co juz wiem byla juz planowana
t0mal nie wiem czy to ma sens auto jest w zlym stanie i szkoda w niego pakowac az tyle pieniedzy by bawic sie w jakies testy spalin
przy wymianie uszczelki obowiazkowe jest planowanie glowicy ? z tego co juz wiem byla juz planowana
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
1.9 GTD Wiatraki
test cisnienia powinien kosztowac jakies 80 zlotych tyle bynajmniej u mnie kosztuje,a jesli na bialo kopci troche z rana to moze tez byc kat wtrysku.Sprawdz najpierw termostat,zobacz czy pompa wody tez pracuje(w zbiorniczku wyrownawczym zobacz czy woda powraca) a i jeszcze jedno zaowazyles szybkie ubywanie plynu chlodniczego??
1.9 GTD Wiatraki
no wlasnie chodzi o to ze ostatnio nalalem niby do pelna, pod sama zakretke wyrownawczego ale rulki do nagrzewnicy byly puste, plyn nie chcial dojsc do nagrzewnicy.
Teraz odkrecilem i wyrownawczy pusty i ten szlauch co idzie od niego do chlodnicy tez pusty
Teraz odkrecilem i wyrownawczy pusty i ten szlauch co idzie od niego do chlodnicy tez pusty
1.9 GTD Wiatraki
Czyli płyn znika.
Jeśli auto jest w marnym stanie to sprzedaj - czasami lepiej jest wziąć 500zł, niż dołożyć 1500
Jeśli auto jest w marnym stanie to sprzedaj - czasami lepiej jest wziąć 500zł, niż dołożyć 1500