Nieszczelność za IC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Nieszczelność za IC
Dziś moją uwagę przyciągnęło połączenie za IC
Próbowałem to jakoś ścisnąć ale coś ciężko to ruszyć. Jak to właściwie jest składane, bo zauważyłem tam bardzo dużo dziwnych obejm?
Próbowałem to jakoś ścisnąć ale coś ciężko to ruszyć. Jak to właściwie jest składane, bo zauważyłem tam bardzo dużo dziwnych obejm?
-
- Forum Master
Nieszczelność za IC
No takich zabezpieczeń chyba z 5 tam było... jak zdejmę te zabezpieczenie/nia i założę od nowa to będzie trzymało czy muszę coś kleić/wymieniać ?
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
Nieszczelność za IC
Nic nie kleisz/wymieniasz.Zdejmujesz zabezpieczenie\a i musi się rozdzielić to połączenie
- pawelek1z2
- Użytkownik
Nieszczelność za IC
tak trochę offtopic, jakie byłyby objawy nieszczelności przy IC? tylko spadek mocy?
- pawelek1z2
- Użytkownik
Nieszczelność za IC
no tak, czyli tak zdrowo rozsądkowe objawy:) coś sie z moim autem dzieje, teraz trzeba wykluczać poszczególne rzeczy.
- pawelek1z2
- Użytkownik
Nieszczelność za IC
ogólnie jakby spadek mocy, wiąże to z tym, że zrobiło się cieplej, więc inne porcje powietrza trafiają do silnika ale czy do tego stopnia? żadnego dymienia odpala ładnie pracuje, może zastanawiać delikatne szarpnięcie autem podczas naciśnięcia puszczenia pedału gazu.
-
- Forum Master
Re: Nieszczelność za IC
Rozebrałem to i tam jest oring który przydałby się wymienić... Może ktoś podać oznaczenia (rozmiar)
- acid85
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nieszczelność za IC
ten oring ma nr 1j0 145 117 lub 3c0 145 117,oba to to samo. Kup od razu nowa klamre mocujaca nr 1j0 145 769. ostatnio u siebie wyienialem bo tez nieszczelnosc mialem na takim laczeniu. Kupowalem w serwisie skody. koszt oring 15.99 a klamra 6.67
Sprawdz tez czy te zabki na metalowym kolnierzu na rurze co ta klamra za nie trzyma nie sa wyrobione
Sprawdz tez czy te zabki na metalowym kolnierzu na rurze co ta klamra za nie trzyma nie sa wyrobione