Do ilu obrotów kręcą się diesle
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
u mnie jazda zaczyna sie dopiero od 3 tys, do 4,3 obrotow jest moc, potem spada ale nie robilem timing moda, najwiecej na ten temat moze sie wypowiedziec tomogolf2, on krecil do ponad 6 tys 1,6 td
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
pamietam ten temat. Tak racja auta beda szly podobnie z tym ze jak czesto bedziemy uzywali tak silnika benzynowego?? ?Jak sie odbije to na jego zywotnosci? Kto bedzie jezdzil autem krecac go na 4-6 tys obr. Diesla nie trzena sprcjalnie krecic zeby miec moc pod noga ktora mozna w kazdej chwili wykozystac. Jak zmieni sie spalanie w benie a jak w dieslu?? W benie wzrosnie drastycznie a w dieslu w sumie nieznacznie.
Powiem w "" diesel jest w życiu codziennym szybszy jak bena o tej samej mocy.
Powiem w "" diesel jest w życiu codziennym szybszy jak bena o tej samej mocy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wesol, ja jezdze 1,2turbo i krece go do 11 czasem a zwykle jezdze od 4 do 9 i pali 12..14 i zaufaj mi malo ktory diesel jest od tego szybszy... diesel jest mocniejszy w zakresie 2,,3.5 krpm od benzyny ale nigdy w zyciu codziennym chocby z powodu skrzyn biegow i mocy osiaganej.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Pokaevolution pisze:ja jezdze 1,2turbo i krece go do 11 czasem
Bo ja śmigam dieslem i kręcę go do 22 czasem
Wszystko się zgadza, chodzi tylko i wyłącznie o to że w 90% pokonywanej trasy praktycznie do sprawnego poruszania wykorzystujemy nie więcej niż 60PS mocy auta i racja że wtedy w dieslu wystarcza nam zakres 1700-3000rpm a w benzynie 2000-4000rpm , ale gdy potrzebujemy wykorzystać pełną dynamikę auta wtedy nie ma zmiłuj , czy to diesel czy benzyna kręcimy w okolice mocy max i dopiero zapinamy następny bieg - czy używamy tego często ??? no oczywiście że nie , więc nie ma co pitolić o przyspieszonym zużyciu motoruwesol pisze:Tak racja auta beda szly podobnie z tym ze jak czesto bedziemy uzywali tak silnika benzynowego?? ?Jak sie odbije to na jego zywotnosci? Kto bedzie jezdzil autem krecac go na 4-6 tys obr.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przyjedz i looknij, na necie jest nawet film z pierwszych testow do 8 krpm na niskim doladowaniu
poszukaj 1.2 na stozku
poszukaj 1.2 na stozku
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Na necie jest duużo filmikówevolution pisze:poszukaj 1.2 na stozku
A ty żadnego swojego osiągnięcia nie udokumentowałeś niestety,przynajmniej na tym forum
Pomijam komentarze ziomów
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false; 1,2 na stozku jest tylko jeden... bongo, to forum nie jest i nigdy nie bedzie miejscem na dokumentacje osiagniec... skonczyla sie era uczenia konkurencji. niech sobie dalej obrabiaja kanaly wydechowe w dieslach bo dolotow sie nie da ponoc( ja to napisalem 9 lat temu) niech dalej dzialaja na rozwiazaniach z ery kamienia gryzionego. ja nie bede robic zdjec modyfikacji i nie bede dokumentowac majac wylane na zgraje baranow ktorzy chca wiedziec jak zrobic nie uzywajac mozgu.
pomijajac ten fakt ze juz niedlugo bedzie glosno o pewnej kradziezy patentu przez konkurencje ktora zdecydowala sie na skopiowanie urzadzenia zamontowanego w jednym pojezdzie przeze mnie i sprzedaje to na allegro, niech tylko prawnik dokonczy kompletowanie dokumentow,
pozdrowienia
pomijajac ten fakt ze juz niedlugo bedzie glosno o pewnej kradziezy patentu przez konkurencje ktora zdecydowala sie na skopiowanie urzadzenia zamontowanego w jednym pojezdzie przeze mnie i sprzedaje to na allegro, niech tylko prawnik dokonczy kompletowanie dokumentow,
pozdrowienia
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
No i gdzie tam masz te 8000 obrotów,przeca ta paść nawet obrotka nie maevolution pisze: 1,2 na stozku jest tylko jeden.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wystarczy ze limiter tak byl zalozony, czy dodac ze to jest krotka skrzynia jeszcze musze??? a to ze teraz maks na 2 wynosi 133 km tez mam mowic??
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
bongo, RYCERZU...... ja kupiłem po raz drugi Twojego czerwonego golfa dieselka i od listopada bedzie rozbierany na cześci pierwsze po to aby na wiosnę 2012 dostał nowe życie !!!
...niewiem, nieznam się, nieumiem...wiekszość wychodzi z założenia że tak jest lepiej...iii mają racje !!!!
trele morele Pokażevolution pisze:wystarczy ze limiter tak byl zalozony, czy dodac ze to jest krotka skrzynia jeszcze musze??? a to ze teraz maks na 2 wynosi 133 km tez mam mowic??
martini44, niech moc będzie z Tobą
bongo, bedzie bedzie
...niewiem, nieznam się, nieumiem...wiekszość wychodzi z założenia że tak jest lepiej...iii mają racje !!!!
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bongo, pokazywalem jak bylem maly.... przyjedz posluchasz jak to chodzi bedziesz wiedzial co i jak( na marginesie srednio rozwiniety dzieciak neostrady zakuma do ilu sie kreci ten silnik juz po tym filmie.... wystarczy sprawdzic Hz
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT