Adaptacje TDI 1z wartosci właściwe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
takie wartości mam u siebie , biorąc pod uwagę rosnące ceny paliwa i wyjątkowo wysokie jego zużycie proszę o podanie właściwych
I've got nothing but time
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Panie, a co ty u chcesz zmieniać?
Ostatnio zmieniony sob lis 05, 2011 19:36 przez stonefree, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Adaptacje TDI 1z wartosci właściwe
hmmm - nic , pod warunkiem ze wartości widoczne na zdjęciach nie mają wpływu na zużycie paliwastonefree pisze:Chłopie, a co ty u chcesz zmieniać?
Re: Adaptacje TDI 1z wartosci właściwe
na PSL nie głosowałem , na wsi nie mieszkamilio pisze:hmmm - nic , pod warunkiem ze wartości widoczne na zdjęciach nie mają wpływu na zużycie paliwastonefree pisze:Chłopie, a co ty u chcesz zmieniać?
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Uprzejmie przepraszam, już sie poprawiłem.ilio pisze:na PSL nie głosowałem , na wsi nie mieszkam
cóż tytułu szlacheckiego nie posiadam ale do rzeczy
zalałem jak prawie zwykle 50 litrów do baku i mam przejechane 190 km a wskazówka zbliża się do połowy
Ostatnio zaglądałem do adaptacji i pytam czy ustawienia są właściwe i czy można coś pokombinować żeby zmniejszyć zużycie paliwa .
Jako że nie posiadam drugiego nie grzebniętego tdi - nie mam punktu odniesienia .
Dlatego proszę i prawie błagam zaglądnijcie do swoich tdi lub w miejsce w necie którego nie znalazłem i napiszcie
zalałem jak prawie zwykle 50 litrów do baku i mam przejechane 190 km a wskazówka zbliża się do połowy
Ostatnio zaglądałem do adaptacji i pytam czy ustawienia są właściwe i czy można coś pokombinować żeby zmniejszyć zużycie paliwa .
Jako że nie posiadam drugiego nie grzebniętego tdi - nie mam punktu odniesienia .
Dlatego proszę i prawie błagam zaglądnijcie do swoich tdi lub w miejsce w necie którego nie znalazłem i napiszcie
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
wszedzie ma byc 128 w adaptacjach
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Adamm, Jak przy 120 w adaptacjach ma 3,8 mg ,co widać na fotce ,to przy 128 bedzie miał jeszcze większą dawkę ,a i tak ma większą niż ori ,bo ori to ok.4,4 mg .Ale moze sobie ustawić 4,4 mg ,choć wątpie żeby taka róznica była odczuwalna w spalaniu .A ta wartość 60 widoczna w adaptacji i tak nie będzie przyjęta przez kompa ,bo 8 bitowy komp przyjmie tylko wartośc od 108 do 132 ...nie wiem ile ci spala ,ale spalanie rzędu 6-7 litrów jest normalne ,przy krótkich odcinkach i obecnych temperaturach ,rzekł bym nawet że i tak mało .Spalanie w okolicy 5 litrów jest możliwe raczej na trasie niż w ruchu mieszanym . Wskazanie poziomu paliwa na zegarze jest mocno orientacyjne ,i nie należy go zbytnio brać pod uwagę ...tylko kilometry i wlane litry...Ludzie odpuście sobie wrzucanie zdjęć na ten fotosik ,to masakra ,pazerność odebrała im zdrowy rozsądek ,ilośc reklam włażących na zdjęcia to masakra lepiej wgrywać na image shack
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
munior, ale kolega nie pytal o wartosci prawidlowe dawek itp tylko adaptacji, a prawidlowo ma byc 128 reszta to kwestia regulacji mechanicznych
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
No masz rację ,pytał o prawidłowe ,i one wynoszą 128 ...tylko że biorąc pod uwagę poniższy tekstAdamm pisze:munior, ale kolega nie pytal o wartosci prawidlowe dawek itp tylko adaptacji, a prawidlowo ma byc 128
To jednak chodzi mu o zmniejszenie zużycia paliwa a jesli tak ,to akurat zmiana ze 120 na 128 na pewno go nie zmniejszy ,wręcz przeciwnie , a jak zmieni na 108 to na pewno zmniejszy dawkę paliwa ,co będzie miało jakiś wpływ na zmniejszenie zużycia paliwa ,bo dawka 3,8 mg na pewno nie jest dawką fabryczną , choć jakąś hardcorową też nie jestilio pisze: stonefree napisał(a):Chłopie, a co ty u chcesz zmieniać?
hmmm - nic , pod warunkiem ze wartości widoczne na zdjęciach nie mają wpływu na zużycie paliwa
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018