Zapytanie- przewody paliwa ASZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Zapytanie- przewody paliwa ASZ
Witam wszystkich na forum,
Mam problem ze znalezieniem przewodów paliwa. Czy ktoś mógłby mi podać nr przewodów gumowych tych co idą od filtra paliwa. Znalazłem jedynie nr 1J0 130 295A, ale te przewody już mam (to są te co idą do filtra paliwa).
Mój silnik to 1.9 TDI PD 130KM - oznaczenie AVF (z Passata 2001).
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Mam problem ze znalezieniem przewodów paliwa. Czy ktoś mógłby mi podać nr przewodów gumowych tych co idą od filtra paliwa. Znalazłem jedynie nr 1J0 130 295A, ale te przewody już mam (to są te co idą do filtra paliwa).
Mój silnik to 1.9 TDI PD 130KM - oznaczenie AVF (z Passata 2001).
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Zapytanie ETKA - przewody paliwa
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
http://vagcats.info/base/vw/3/1744/226/2/6616" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Re: Zapytanie ETKA - przewody paliwa
Tak, chodziło o nr 10.
Dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Przewody paliwa, które podaliście mi powyżej są w kosmicznych cenach w ASO. Na rynku wtórnym ciężko jest je znaleźć. Mechanik twierdzi, że można śmiało zamontować zwykły przewód paliwowy "cięty z metra" za 9,50 zł/mb, który można zakupić w dowolnym sklepie z częściami.
Czy ktoś może w swoim TDI montował już zwykłe przewody paliwowe zamiast oryginalnych. Zastanawia mnie fakt, że oryginalne są ukształtowane w dość specyficzny sposób (posiadają "zakręty", "spadki", itp.)Temat jest dla mnie ważny, ponieważ moje stare przewody są już mocno popękane i wyglądają na "kruche). W każdej chwili mogą odmówić posłuszeństwa
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Czy ktoś może w swoim TDI montował już zwykłe przewody paliwowe zamiast oryginalnych. Zastanawia mnie fakt, że oryginalne są ukształtowane w dość specyficzny sposób (posiadają "zakręty", "spadki", itp.)Temat jest dla mnie ważny, ponieważ moje stare przewody są już mocno popękane i wyglądają na "kruche). W każdej chwili mogą odmówić posłuszeństwa
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
cześć
mam podobny problem ,daj znać jak rozwiązałeś problem, czy przewody cięte się sprawdziły ?
dzięki i pozdrawiam
mam podobny problem ,daj znać jak rozwiązałeś problem, czy przewody cięte się sprawdziły ?
dzięki i pozdrawiam
Mam w swoim golfie ASZ zamontowane przewody z metra cięte i praktycznie nie ma zadnej róznicy w wyglądzie i funkcjonalności.
Tym się nie przejmuj. Montuj z metra cięte bo cię te z ASO zeżrą za samą ich cenę. Ja już nigdy niczego nie kupię z ASO bo jak usłyszałem, że przewód wysokiego ciśnienia z układu wspomagania kosztuje 930 zł to ich zapytałem czy ja jeżdżę kuźwa Bentley'em czy starym Golfem. Usterkę naprawiłem w warsztacie naprawy układów wysokociśnieniowych w maszynach przemysłowych za kwotę 80 złotych.desperado_vw pisze:Czy ktoś może w swoim TDI montował już zwykłe przewody paliwowe zamiast oryginalnych. Zastanawia mnie fakt, że oryginalne są ukształtowane w dość specyficzny sposób (posiadają "zakręty", "spadki", itp.)