Takie palenie to może być określone ok jak jest -25 a nie -15.
Tym bardziej nie jest to dobre palenie.mgralien pisze:Ale rozrusznik chwilę kręcił. Tak kilka sekund.
Na filmiku słychać, ze rozrusznik jakoś szalenie nie kręci ale źle nie jest.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tym bardziej nie jest to dobre palenie.mgralien pisze:Ale rozrusznik chwilę kręcił. Tak kilka sekund.
mgralien pisze:Zobacz sobie na mój post na stronie 79. Jest filmik, na którym zobaczysz, że mój ALH pali identycznie jak Twój. Jak stał u mechanika w tamtym tygodniu to przyczyny nie znalazł a palił źle.hoja pisze:Witam,
pacjent Golf IV 1.9TDI 90KM ALH
tak jak większość tu obecnych mam problem z porannym odpalaniem na mrozie, auto długo musi kręcić zanim załapie a jak odpali to przez chwilę chodzi nie równo i dymi na biało.
Dałem znajomemu mechanikowi bo myślałem że to może rozrusznik wolno kręci, albo świece złe. On twierdzi że rozrusznik kręci dobrze, akumulator naładowany (2 letni Bosch w pełni sił), świece wszystkie grzeją.. a auto odpala tak jak na filmiku który nagrałem (po 3 krotnym grzaniu świec). Ma ktoś jakiś pomysł? bombli w przewodach nie ma. Jak już auto zapali i zgaszę je, to po chwili jak odpalam to już od strzała pali- tylko ten pierwszy rozruch po nocy jest dla niego mordęgą..
Kąt wtrysku ustawiony na 54.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vXSMCRsMjM
z góry dzięki za porady
W tym tygodniu oddałem do drugiego i przy obecnych mrozach stwierdził że pali dobrze, więc jak już zgłupiałem.
Aku ok, świece ok, mechanik stwierdził że według niego kompresja ok (tak wywnioskował po paleniu). Jak mróz nie zejdzie i dalej będą niskie temp pomyślę nad regeneracją rozrusznika. Bo ostatnio przez te mrozy coś chyba w nim padło bo czasem tylko zawyje jak przekręcę stacyjkę. Ale przekręcam ponownie i już kręci. Chociaż mechanik stwierdził, że rozrusznik ok więc powiedział że jest dobrze.
Także chyba mamy podobny przypadek.
Kontrolka ABS - się zapala więc jest spadek napięcia i słychać wyraźnie, że nie kręci jak powinien- taka jest prawda rozruszniki w naszych autach już swoje lata mają i nie ma się co łudzić przychodzi mróz olej gęstniej i zaczyna się problem.hoja pisze:z góry dzięki za porady
No bo coś wolno kręci. Jeśli jesteś pewien co do aku to przyjrzałbym się rozrusznikowi (czyszczenie, smarowanie, wymiana tulejek, ewentualnie wymiana szczotkotrzymacza jak szczotki kiepskie).hoja pisze:Dałem znajomemu mechanikowi bo myślałem że to może rozrusznik wolno kręci
Dokladnie to samo u mnie. Poranne odpalanie stalo sie przyjemnoscia. No chyba ze znow bedzie nizej niz -25.deskjet pisze:Ja jestem po wymianie tulejek, czyszczeniu i smarowaniu rozrusznika (w ALH) i muszę przyznać, że jestem zaskoczony rezultatem.. teraz poranne odpalanie rewelacja z miejsca rozrusznik ma takiego "kopa" że przy -15 pali bez najmniejszego jęknięcia a przedtem szło to mozolnie... kręcił wolno, tak jakby go coś przytrzymywało.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 352 gości