VW GOLF 4 1.9 TDI PD Padajace Turba.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam. Mam ostatnio problemy po kupnie auta, tzn padają mi turbawki. Mam już 4 turbine(teraz mam założne od 130 ASZ) założona i nie wiem czemu padają a wszystko się dzieje po przekroczeniu 3000 tys obrotów. Wymieniłem zaworek N75, przepływke, pompę oleju. I tu moja prośba. Kto mi pomoże w okolicach Trójmiasta sprawdzćc czy poprzedni właściciel nie miał grzebane w sofcie. Za wszelka pomoc będę wdzięczny.
Zyygi
Re: VW GOLF 4 1.9 TDI PD Padajace Turba.
padaja że puszczaja olej czy wirnik sie ukręca??? zapodaj logi dynamiczne vagiem to sie obluka.Zyygi19 pisze:Witam. Mam ostatnio problemy po kupnie auta, tzn padają mi turbawki. Mam już 4 turbine(teraz mam założne od 130 ASZ) założona i nie wiem czemu padają a wszystko się dzieje po przekroczeniu 3000 tys obrotów. Wymieniłem zaworek N75, przepływke, pompę oleju. I tu moja prośba. Kto mi pomoże w okolicach Trójmiasta sprawdzćc czy poprzedni właściciel nie miał grzebane w sofcie. Za wszelka pomoc będę wdzięczny.
Albo chamski program, albo nie ma ciśnienia oleju. Log dynamiczny z grupy 008 i 011.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wirniki sie urywaja.Cisnienie oleju mialem mierzone bylo dobre(nawet wymienilem pompe oleju) na przyszłosc. Chcialbym wlasnie zeby ktos z okolic Gdanska mi pomogl sprawdzic logi.
Zyygi
Możesz mieć jeszcze nieszczelność w dolocie - też będzie podobny efekt.
latasz na regenerowanych? ja swoim kiedy TDI miałem problem po programie VNT 15 padały jak muchy w czasie jazdy autostradowej, dopiero dobra używka i kilka lat spokoju, źle wyważali wirnik
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Też już mialem regenerowana. I to samo. Dlatego szukam kogoś kto by mi sprawdził kompem wszystkie logi. Już niemam sil na to tyle kasy wydane i u nas w okolicy nikt mi nie może doradzić... Dlatego pisze o problemie na forum.
Zyygi
http://forum.vwgolf.pl/memberlist.php?m ... le&u=26573" onclick="window.open(this.href);return false;
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Tam może być ciężko - mieli pożar ostatniopawel99 pisze:memberlist.php?mode=viewprofile&u=26573
Na szczescie powoli sie ogarniamy juz na nowym miejscu...italiano_83 pisze:Tam może być ciężko - mieli pożar ostatniopawel99 pisze:memberlist.php?mode=viewprofile&u=26573
A co do tego przypadku to hmm.... moze byc soft hardcorowy...moze byc dziura w dolocie...mozy byc "zawiniety" przewod zasilajacy w olej (widzialem juz takie kokardki jak ktos nieumiejetnie odkrecal)
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a czy mozna wiedziec gdzie teraz sie znajdujecie?? a jakis kontakt telefoniczny
Zyygi
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Zyygi19 pisze:Też już mialem regenerowana. I to samo. Dlatego szukam kogoś kto by mi sprawdził kompem wszystkie logi. Już niemam sil na to tyle kasy wydane i u nas w okolicy nikt mi nie może doradzić... Dlatego pisze o problemie na forum.
widzę że jesteś z Kościerzyny, przecież masz pod nosem super fachowca p. Pawła Repińskiego http://www.powerchip.pl" onclick="window.open(this.href);return false; umów się z nim, sprawdzi ci auto, zrobi logi itp... korzystałem w przeszłości z jego pomocy, zresztą chipowałem u niego auto 4 lata temu
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jutro bede sie z nim kontaktowal. Niby pod nosem a nie słyszlem jeszcze. Powiadomie was o wynikach.
Zyygi
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Hmmm. Nie chce obgadywac ale, wole trafic ze swoim autkem w rece ktore sie dobrze znaja . Wszyscy znajomi POLECAJA TUNE-UP i tam bede do Robiego strzelal o pomoc.
Zyygi