Nie dogrzewa się (jeszcze raz...)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie dogrzewa się (jeszcze raz...)
Witam! Mam taki problem: moja Ibizka od jakiegos czasu (chyba od zimy) nie dogrzewa się, wzkaźnik temperatury pokazuje okolo 80 stopni i tak stoi cały czas od momentu jak się nagrzeje. Ogrzewanie dizała normalnie, wentylatory na chłodnicy pracują jak stoję w korku. Zauważyłem też, że więcej pali (około 0,5l/100km). Nie mam termometru, żeby sprawdzić temp płynu w zbiorniczku. Węże od chłodnicy zachowują się mniej wiecej normalnie (zimny dolny, ciepły górny, potem obydwa gorące). Wiem, że było już wiele razy wałkowane, ale nie znalazłem ani razu takiego "zestawu" objawów.. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
Jak pisałem na początku, wskaźnik po nagrzaniu stoi mniej więcej na 80 stopniach, na oko może się waha o te 2 stopnie (w związku z włączaniem się wentylatorów). Do 90 nie dochodzi nigdy - od zimy. Wcześniej stał jak strzała na 90 i nie drgał (czyli prawidłowo). Opony miałem w tym samym rozmiarze, a spalanie wzrosło w porównaniu z poprzednim latem, nie z zimą.. Czujnik od wentylatorów mam zmieniony w zeszłym roku.. Podejrzewam, że jest w porządku, skoro się włączają..