1Z - problem z kątem wtrysku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przekopałem parę tematów , bezskutecznie
Pompa ustawiona na blokadę , rozrząd sprawdzony - przy wartości kąta w basic settings między 240 a 255 pali od kopa , jednak oczywiście nie jedzie tak jak jeździł - w celu uzyskania prawidłowej wartości - przesunięte koło o ząb , kąt w okolicy 50 - nie ma opcji żeby odpalić - chyba że po maksymalnym grzaniu i kręceniu 2 minuty - mgła wtedy lepsza niż w Smoleńsku .
N 108 wykluczony - druga pompa włożona , ze sprawnego auta , poza nieprawidłowym kątem zero innych usterek na vagu
Jakieś pomysły ?
Pompa ustawiona na blokadę , rozrząd sprawdzony - przy wartości kąta w basic settings między 240 a 255 pali od kopa , jednak oczywiście nie jedzie tak jak jeździł - w celu uzyskania prawidłowej wartości - przesunięte koło o ząb , kąt w okolicy 50 - nie ma opcji żeby odpalić - chyba że po maksymalnym grzaniu i kręceniu 2 minuty - mgła wtedy lepsza niż w Smoleńsku .
N 108 wykluczony - druga pompa włożona , ze sprawnego auta , poza nieprawidłowym kątem zero innych usterek na vagu
Jakieś pomysły ?
Kleić , Taśmić , Trytytkować ...
ustawiony rozrząd prawidłowo , koło na wale wymienione , wał przefrezowany - w sumie od tego zacząłem
Kleić , Taśmić , Trytytkować ...
- rafalski.1979
- Mały gagatek
jeszcze raz ustawić na znaki rozrząd, nie ma bata żeby nie odpalił jak jest dobrze ustawiony rozrząd, a jeżeli już odpaliłeś i był batory (ja tak samo miałem ) to czy podłączyłeś kostkę do przepływki po założeniu filtra? bo ja tego nie zrobiłem i miałem batorego komin
- rafalski.1979
- Mały gagatek
zakładam, że po wymianie pompy został ruszany nastawnik i dawka była źle ustawiona?