Co to za świece?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Co to za świece?
Posiadam Golfa IV 1.9TDI AJM. Są w nim ponoć jakieś świece sekundowe. Tzn. po przekręceniu zapłonu, kontrolka od świec gaśnie po ok. 1s. Auto odpala normalnie. Co to za świece? Bo nigdy o takich nie słyszałem;>
Co to za świece?
ktoś Ci sprzedał niezły kit, masz świece żarowe takie jak w innych tdi.
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
-
- Nowicjusz
Co to za świece?
To dlaczego, niezależnie od temperatury, kontrolka świeć gaśnie po 1 sekundzie? A nie jak w innych TDI, aż się nagrzeje?
Co to za świece?
moze poprostu masz uwalony czujnik temp. cieczy . On podaje dane o temp silnika i wtedy ecu steruje czasem grzania świec.
Druga sprawa jest taka że jeszcze mrozów nie ma i mi też jeszcze świece nie grzeją wiecej niż 1sek. Poczekaj na spory mróz albo sprawdź ten czujnik - podmień.
Druga sprawa jest taka że jeszcze mrozów nie ma i mi też jeszcze świece nie grzeją wiecej niż 1sek. Poczekaj na spory mróz albo sprawdź ten czujnik - podmień.
-
- Nowicjusz
Co to za świece?
nie , on poprostu moze źle wskazywać . Bledu Ci nie wywali .
-
- Nowicjusz
Re: Co to za świece?
U mnie też spirlka na desce mignie przed rozruchem na ok.1s a pali od strzału a w duże mrozy grzeje ok.4s i też odpala bez problemu.Oczywiście w czasie dużego mrozu grzeje świece dwa razy.