Glosna praca,cykanie po odpaleniu po nocy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Dzisiaj zauwazylem ze po nocy -7 na dworze po odpaleniu glosno chodzi slychac takie cykanie po pewnym czasie tak po minucie sie uspokaja,czy to wrozy cos niepokojacego?
Dzisiaj zauwazylem ze po nocy -7 na dworze po odpaleniu glosno chodzi slychac takie cykanie po pewnym czasie tak po minucie sie uspokaja,czy to wrozy cos niepokojacego?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Być może popychacze usłyszałeś - jeśli to był taki głuchy dźwięk. Trudno powiedzieć, to zależy na jakim oleju jeździsz.. jeśli ma słabą płynność to chwilę zajmuje zanim dotrze do popychaczy i do tego czasu one sobie cykają. Jeśli zacznie się to nasilać, to na początek wymiana oliwy, jak to nie pomoże to trzeba wymienić popychacze na nowe.
Wlasnie jestem po wymianie oleju moze 500km na nim zrobilem 10w 40 elf,jeszcze jedno zauwazylem ze po odpaleniu wszedl odrazu na 1100rpm co mnie troche zdziwilo.
Jeszczo jedno czy moze byc to spowodowane zla jakoscia paliwa bo zawsze tankuje verve a wczoraj zalalem mu zwyklego z BP
Jeszczo jedno czy moze byc to spowodowane zla jakoscia paliwa bo zawsze tankuje verve a wczoraj zalalem mu zwyklego z BP
- daniel.wwe
- TDI PoweR
A to cykanie wystąpiło po raz pierwszy? Jeśli jest duży mróz i odpalasz po nocce to zawsze obroty są większe po odpaleniu i stopniowo spadają do normalnych.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
-
- Ma gadane
Jak masz możliwość to nagraj ten dźwięk bo na popychacze to raczej nie wygląda ( chyba, że teraz zalałeś gorszy olej niż miałeś wcześniej ), ale nie wydaje mi się.
A jaka jes oznaka slabych swiec,procz gorszego odpalania?
" onclick="window.open(this.href);return false; na tym filmiku slychac ten klekot taki jak u mnie mimo ze to jest AHF ale dzwiek ten sam.
" onclick="window.open(this.href);return false; na tym filmiku slychac ten klekot taki jak u mnie mimo ze to jest AHF ale dzwiek ten sam.
- gluchy1984
- Mały gagatek
Cześć
Ja ma 1Z i mi tez tak cyka, przy rozrządzie wymianiałem popychacze i nic sie nie zmieniło, uznałem że tak ma być, kiedys tak nie miał, widocznie kilometry zrobiły swoje. Narazie przywykłem, podejrzewam że to może którys wtrysk się tak rozpędza ale narazie niczym tego nie sprawdzłałem.
Ja ma 1Z i mi tez tak cyka, przy rozrządzie wymianiałem popychacze i nic sie nie zmieniło, uznałem że tak ma być, kiedys tak nie miał, widocznie kilometry zrobiły swoje. Narazie przywykłem, podejrzewam że to może którys wtrysk się tak rozpędza ale narazie niczym tego nie sprawdzłałem.
Panowie dzisiaj plusowa temp. i ne te auto ladnie odpala zadnych dziwnych dzwiekow i odrazu sie lepiej zbiera.