Noulaf przy tem ponizej 0*C
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, opisze moj problem od poczatku. Wystepuje od od jakis 2 miesiecy, mianowicie golf po dluzszym postoju(np:noc) jest zamulony, nie chce wkrecac sie na wyzsze onroty pow 3 tys, sprawia wrazenie jakby nie mial turbiny(mimo ze ona dmucha sprawdzalem na wezu). Po paru minutach i ponownym odpaleniu slinkia wszystko wraca do normy. Co dziwne objaw wystepowal tylko i wylacznie podczas mrozow, gdy byla odwilz wszystko mijalo.
Od jednego uzytkownika dowiedzialem sie ze mam zrobic pomiary grup 3,8,11,13,23 zalaczam screny moze to cos wyjasni.
Samochod do GOLF IV 1,9 TDI 110 KM AHF
Od jednego uzytkownika dowiedzialem sie ze mam zrobic pomiary grup 3,8,11,13,23 zalaczam screny moze to cos wyjasni.
Samochod do GOLF IV 1,9 TDI 110 KM AHF
viewtopic.php?f=89&t=450245 moja srebrna strzała;)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=495757" onclick="window.open(this.href);return false; - tu był podobny problem omawiany
Przeczytalem temet ktory podeslales, czyli wymiana N75 powinna pomoc, podjade jutro na szrot i zobacze czy maja. Zobaczymy ze bedzie jakis inny efekt.Qto pisze:viewtopic.php?f=35&t=495757 - tu był podobny problem omawiany
- FisheR
- ...
- Kontakt:
jak na moje moze byc wilgoc w ukladzie podcisnienia i dlatego tak sie dzieje w mrozach...
Albo coś z gruszką, się wiesza, lub ją mróz chyta. Jak jest taka możliwośc to po postoju auta na mrozie, a przed jego odpaleniem spróbuj ręcznie rozruszac gruszkę, ewentualnie zaaplikuj do niej jakiegoś smaru w spreju, co by ułatwiło jej poruszanie się.
Podłącze się do tematu. 3 tygodnie temu czyściłem zawór N75 i mogę stwierzdzić że furka była żwawsza ale teraz znowu złapał małego muła. Zamieniłem zaworek z N18 i zauważyłem różnice taką że po zgaszeniu silnika w N18 z lewej strony na grubszym krućcu po zdjęciu wężyka było podciśnienie a w N75 podciśnienia brak. Czy któryś z zaworków jest uszkodzony?
Wymiana N75 pomogla;)
tak wyglada w srodku stary N75, jak dmuchalem w jeden z wystajacych kroccow to powietrze przelatywalo jak przez slomke, za to w nowym bylo czuc delikatny opor.
tak wyglada w srodku stary N75, jak dmuchalem w jeden z wystajacych kroccow to powietrze przelatywalo jak przez slomke, za to w nowym bylo czuc delikatny opor.