Podwieszające się zawory
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Podwieszające się zawory
Ja wiem co się dzieje, tylko dlaczego, przecież te 1,6-1.7b to nie jest jakieś duże ciśnienie. ta turbina narazie dmucha tylko tyle, w niedalekiej przyszłości chce dmuchać więcej. Ja chcę się pozbyć tego problemu.
Narazie zaleję inny olej, zobaczymy co tam z pompa oleju, jak nie pomoże to zobaczymy jak wygladają szklanki.
Narazie zaleję inny olej, zobaczymy co tam z pompa oleju, jak nie pomoże to zobaczymy jak wygladają szklanki.
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Podwieszające się zawory
a jesli ja np nie posiadam zmiennej geometrii to jak rozwiązać ten problem? u siebie wymieniałem szklanki i trochę ilość dymu się zmniejszyła. Ale ostatnio na zimnym jak się zapomnialem to aż ciężko było odpalić.MK3speed pisze:Nie skracasz stangi od geometri tylko wkręcasz śrubę na której opiera się dzwignia od kierownic jak są spuszczone czyli w momęcie kiedy są one w spoczynku wtedy zmiejszysz delikatnie doładowanie a usterka powinna ustąpić ta śrubką znaduje się na obudowie wirnika po stronie wydechu
Da się jakoś odczytać ciśnienie oleju przez vaga?
Podwieszające się zawory
mivhal_f,
nie ma takiej opcji .... podjedź do mechanika - koszt 30-50zł i będziesz wszystko wiedziałDa się jakoś odczytać ciśnienie oleju przez vaga?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Podwieszające się zawory
Nie no malutkie tylko 2x większe niż oritomau pisze:Ja wiem co się dzieje, tylko dlaczego, przecież te 1,6-1.7b to nie jest jakieś duże ciśnienie.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Podwieszające się zawory
No może to nie jest małe ciśnienie ale są samochody które mają więcej i tego problemu nie ma. Po wymianie oleju na motul 5w40 dalej problem wystepuje Przy okazji wymiany zrzuciłem miskę zobaczyłem pompe oleju, wszystko niby ok. Jeżeli chce mocniej przycisnąć to musze olej dobrze rozgrzać (pojezdzic tak z 5min dynamiczniej) wtedy problemu nie ma (ładnie się wkręca do odcięcia). Nie chciało mi się juz rozpinać rozrządu i wyjmować szklanek ale widzę że chyba tylko to mi zostało. Chyba że ktoś ma jakiś inny pomysł
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Podwieszające się zawory
W pompie masz zawór na oko go nie ocenisz jedynie możesz podmienić pompę oleju i sprawdzić wtedy.szklanki będą w porządku zrób filmik z pomiaru ciśnienia oleju na zimnym i na ciepłym . jak ciśnienie będzie w porządku to ciśnieni doładowania zostaje za duże z małych obrotów jest wolał bym założyć regulatory płytkowe i po problemie
Podwieszające się zawory
a do czego stosuje się te regulatory płytkowe??jestem mechanikiem samoukiem dlatego pytam
Podwieszające się zawory
mivhal_f, http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=6994" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Podwieszające się zawory
aha no to już wiem oco chodzi;p a jeśli chodzi o to podwieszanie to u mnie np na 2-3 biegu jest to przy 3600 obr ale tylko pod obciążeniem a bez obciążenia do 4200 dochodzi i nic;p