Shmatan pisze:Dym za samochodem przy bucie (jak i rozbieganiu) był ciągle czarny (przez wtryski 216),
Silnik się rozbiegał, jest olej, nie pali, kręci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Silnik się rozbiegał, jest olej, nie pali, kręci
Fajne świece. Nawiązałbym do tego:
Podejrzewacie ,że to wtryski? Miałem zamiar w przyszłym miesiącu kupić 216 u Cowboya ale teraz naszedł mnie trochę strach.
Prędzej to:
Za duża dawka po zmianie na 216 bez modzenia softa i dodania powietrza.JABcok20 pisze:Może egt wysokie było,
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
śmieszą mnie takie komentarze w stylu -
bjks88 pisze: Miałem zamiar w przyszłym miesiącu kupić 216 u Cowboya ale teraz naszedł mnie trochę strach.
Robiłem kiedyś leona z wypalonymi tłokami i wtryskami lejącymi . Ktos założył wtryski 190bar i ustawił dawke na 1, iles tam nie pamietam ale cos koło 1.3-1.7, powypalało tłoki i świece. Na jakiej dawce jeździłem i na jakim programie. Auto potrafiło zadymić na np. 4 biegu powyżej 3500rpm. Przy takich małych wtryskach dym przeważnie oznacza za długi wtrysk i kręcenie częste albo długa jazda powyżej 4000-4500 może się tak skończyć zwłaszcza jak jest seryjne ciśnienie 1.0bara.
Na szczęscie ja tak nie miałem jeszcze ale widzę co się dzieje z tempratura spalin jak się za DŁUGO podleje na małych wtryskach.
Na szczęscie ja tak nie miałem jeszcze ale widzę co się dzieje z tempratura spalin jak się za DŁUGO podleje na małych wtryskach.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Bardziej na miejscu byłby post typu "to nie wina wtrysków, na każdych 216 mogło się tak stać lub to wina czegoś innego" lub coś w tym stylu, zamiast głupkowatych drwin. Fahoo napisał ,że świece są w takim stanie z powodu lejących wtrysków, chodziło mi o to, czy silnik może się od takich lejących wtrysków rozbiegać, bo tak ten post wyglądał.ciacho840 pisze:śmieszą mnie takie komentarze w stylu -bjks88 pisze: Miałem zamiar w przyszłym miesiącu kupić 216 u Cowboya ale teraz naszedł mnie trochę strach.
Z pewnością nie. Prędzej dymiłby niemiłosiernie ale nic poza tym.bjks88 pisze:chodziło mi o to, czy silnik może się od takich lejących wtrysków rozbiegać, bo tak ten post wyglądał.
- KeepeR
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Wtryski 216 bez modzenia softu.JABcok20 pisze:Może egt wysokie było, Soft modzony? masz jakieś logi grupy 004
Narazie autko stoi, trzeba znaleźć słupek z zaufanego źródła a z tym jest problem.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
W dalszym ciągu nie mogę pojąć,po co już szukasz drugiego słupka,skoro temu jeszcze nie postawiłeś diagnozy...KeepeR pisze:trzeba znaleźć słupek z zaufanego źródła a z tym jest problem
W tym co kupisz,też wypadałoby zdjąć czapkę i zajrzeć do środka,więc koszty podobne,a przy zmianie silnika dochodzi koszt motorowni + zmiana.
- KeepeR
- Ma gadane
- Kontakt:
Michał_1977, raz że średnio ogarniam temat a dwa że czasu mam tyle co nic... dzisiaj ma podjechać mechanik i zaglądnąć do silnika.
Zdjęcie czapki i zaglądnięcie do środka darmowe chyba też nie jest a jak się okaże że słupek i tak trzeba wymienić to można już doliczyć kolejne $$ do auta które i tak już mi nieźle zbrzydło.
Jutro lub w środę będzie wszystko wiadomo
Zdjęcie czapki i zaglądnięcie do środka darmowe chyba też nie jest a jak się okaże że słupek i tak trzeba wymienić to można już doliczyć kolejne $$ do auta które i tak już mi nieźle zbrzydło.
Jutro lub w środę będzie wszystko wiadomo
He kolego czemu nie bierzesz pod uwagę że powodem awarii jest osprzęt, założysz nowy słupek i będzei to samo, może ci olej z intercoolera pchneło.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
- KeepeR
- Ma gadane
- Kontakt:
JABcok20, spokojnie, wszystko będzie sprawdzane do środy dam wiecej info co było z silnikiem, turbiną itd.
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Żeby zdjąć głowicę samemu to fachowcem być nie trzeba. Wystarczy tylko pilnować kolejności odkręcania i myśleć przy robocie
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Dokładnie.. auto zwiekszyło obroty samo z siebie jakby olej poszedł w cylinder.pzdrJABcok20 pisze:może ci olej z intercoolera pchneło.