30minut max i wymiana głowiczki z tłoczkiem ,ja mam na zapas kilka pomp, raz mi sie zdarzyło jak tłoczek sie przytarł bo za dużo OO a za mało mixolu którego trzeba czasem dolać. jak auto zaczyna szarpac i to nie nastawnik ani inne cuda to pompa przytarta i tłoczek do wymiany.krissMK4 pisze:ja to bym się bał moim AHF jeździć na OR , jakoś mam głęboki sentyment do tych silników :d
ogólnie jak zdrowa pompa to na 30 tys km non stop można jezdzić na OO ,potem wymiana głowiczki z tłokiem i dalej jazda wiec i tak dużo bardziej sie oplaca.
dodam tylko ,że jak w silniku 1z gdzie wtryski mają małe dziurki dużo wiecej pali . na wtryskach z ahf-a praktycznie bez roznicy jak na ON .mi tego pali w lato okolo 5.5-6.5l tyle ze auto po chipie zeby dawalo wieksze cisnienie.
na ori wtryskach i sofcie palił nawet 8-9l OO i 6-7l ON. wiec tak i tak wychodzi taniej jazda na OO. a jak juz ktos ma AHF-a lub asv gdzie pompa niby mocniejsza mniej wytrzymuje i w starych 1z/ahu jakos lepiej znosza OO jak te nowsze alh-ahf-asv.