Silnik 1Z zamiast AFN?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Silnik 1Z zamiast AFN?
Czy mogę bez problemu wymienić silnik (sam słupek) z AFN (konkretnie to dotyczy Sharana, ale tam na forum mi nikt nie dał 100% odpowiedzi) na 1Z??? Trafił mi się taki silnik pewny i w super cenie i moje pytanie ,czy blok z 1Z ma wszystkie dziury montażowe tak jak w AFN, czy też może się zdarzyć, ze coś jest nie obrobione?!
Silnik 1Z zamiast AFN?
Ale gdzie chcesz włożyc do sharana czy z sharana? Podobo silnik z golfa nie pasuje do sharana brakuje jakis otworów montażowych.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Silnik 1Z zamiast AFN?
silnik 1Z z Golfa 3 1998 do przełożenia do sharana 1999. z sharana do sharana to wiem, że by pasował!
Silnik 1Z zamiast AFN?
No podobno nie pasuje z golfa do sharana trzeba poszukać innego.Choć powiem że nie stwierdzilem tego sam tak słyszałem.
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Silnik 1Z zamiast AFN?
Nie możliwe, od 94-95 już AHU wkładali.Grzesiek75 pisze: 1Z z Golfa 3 1998
Rust is lighter than carbon fiber
Re: Silnik 1Z zamiast AFN?
Hehe to tak samo jak do T4 taki 1Z/AFN nie pasuje a wystarczy rozwiercić/nagwintować fabryczne otwory pod łapę silnika :-D Kolego obejrzyj dokładnie oba silniki i będziesz wiedział co trzeba zrobić
Tapnięte z kalkulatora
Tapnięte z kalkulatora
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Silnik 1Z zamiast AFN?
to wszystko praktycznie 1 kij jest ,tylko łapami sie rózni, u mnie kolega nawet do audi wsadzil silnik jak w golfie 3
nie ma mnie
Silnik 1Z zamiast AFN?
No do T4 osobiscie przerabiałem podobno z sharana nie pasuje. Aż podjade do kolegi i sprawdzę.Bo silnik od sharana mam, a on ma od golfa.