Witam, mam 2 pytania z czego tylko jedno odnośnie VW.
Do czego służy ta regulacja pokazana na dole w silniku AWX bo słyszałem, że tego nie powinno się poruszać. Czemu to służy jak się ustawia po co to? Mechanik przy mnie wyjmował wtryski nie poruszając tego.
Drugie pytanie, jaki olej powinno się wlać do starego diesla 1,7 TDS produkcji isuzu w aucie łopel astra. Samochód ma przebieg 270tys. i jest prawie od 15 lat w rodzinie ale nie wiem na czym jeździł do tej pory a teraz przeszedł na moje użytkowanie. Z tego co mi wiadomo olj ma być gęściejszy bo na 2 cylindrach jest mniejsza kompresja niż być powinna znaczy na dolnej granicy według autodaty... proszę o podpowiedzi.
Zdjęcie poglądowe skopiowane z alledrogo.
Regulacja na klawiaturze AWXa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
po kazdorazowym montazu pompek powinno sie regulowac luz wlasnie ta regulacja,
wg serwisowki przy najwyzszym polozeniu krzywki ( czyli przy najmocniejszym wcisnieciu pompki) dokreca sie srube regulacyjna do oporu i luzuje o, z tego co pamietam, 225st i dokreca kontre , operacje przeprowadza sie dla kazdej pompki osobno
co do drugiego pytania to jesli to stary diesel to spokojnie 15w40 mu nie powinien zaszkodzic
wg serwisowki przy najwyzszym polozeniu krzywki ( czyli przy najmocniejszym wcisnieciu pompki) dokreca sie srube regulacyjna do oporu i luzuje o, z tego co pamietam, 225st i dokreca kontre , operacje przeprowadza sie dla kazdej pompki osobno
co do drugiego pytania to jesli to stary diesel to spokojnie 15w40 mu nie powinien zaszkodzic
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
żeby nie robić śmietnika to pytania o oleju umieszczamy w W TYM TEMACIE