VW BorA 1.9 Tdi 115 KM, szarpanie przy mocniejszym gazowaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam, od jakiegoś czasu mam problem z moją borą, a mianowicie przy mocniejszym przygazowaniu na 3,4,5,6 biegu silnik zaczyna szarpać, jak jadę normalnie to wszystko jest ok, ale załóżmy potrzeba mocy do wyprzedzania i daję mocniej w pedał i zaczyna szarpać silnikiem. co może być tym spowodowane? filtr oleju był wymieniany jakoś na początku roku. czy to może byc przyczyna? czy jest to coś innego?
kolejnym problemem jaki posiadam, to stale zapalona kontrolka systemu ESP. wyświetla błąd g85 steering angle sensor. Gdzie jest w tym przypadku ten czujnik?
kolejnym problemem jaki posiadam, to stale zapalona kontrolka systemu ESP. wyświetla błąd g85 steering angle sensor. Gdzie jest w tym przypadku ten czujnik?
a filtr paliwa? najprawdopodobniej kulejace wtryski, ale mozna to zweryfikowac na komputerze, u mnie w w AJM mialem ta sama przypadlosc.
Mozesz sprobowac tanim kosztem oczyscic uklad paliwowy, jakis preparat do ropy np. STP [niebieska fiolka] albo LM, wystarcza na caly bak
Mozesz sprobowac tanim kosztem oczyscic uklad paliwowy, jakis preparat do ropy np. STP [niebieska fiolka] albo LM, wystarcza na caly bak
-
- Nowicjusz
mam dostęp do vaga, ale szczerze mówiac nie wiem w którym miejscu to szukać w vagu. miałem na myśli filtr paliwa, nie wiem czemu napisałem oleju...
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wchodzisz w Basic Settings,klikasz Switch To Basic Settings i grupa 013-korekcja wtryskówKwiatas1989 pisze:mam dostęp do vaga, ale szczerze mówiac nie wiem w którym miejscu to szukać w vagu
-
- Nowicjusz
ok, dzięki za porady, jutro wypróbuję wszystkiego. a takie pytanko, słyszałem o preparatach na czyszczenie pompowtrysków. jaki polecacie? Ktoś już coś lał i dało dobry rezultat? Pozdrawiam
Re: VW BorA 1.9 Tdi 115 KM, szarpanie przy mocniejszym gazow
LIQUI MOLY SYSTEMPFLEGE COMMON RAIL 2185........a odnośnie Twojego tematu możesz mieć(a raczej nie mieć) dobrych styków wiązki do pompek.
-
- Nowicjusz
a jak to sprawdzić samemu? da radę czy już tylko warsztat?