Gruszka podciśnienia - 1.9 TDI ALH 90km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Wymieniałem sobie wężyki w aucie w ten weekend, próbowałem wyjąć ten z gruszki podciśnienia i wyjąłem - ale z tą cienką czarną końcówką. Okazało się, że było klejona. Po podłączeniu wężyka idącego z gruszki do miernika ciśnienia wykazało 0,6 bara (jak wężyk był w gruszce było 0.4). Czy tak powinno być? Sprawdzałem na pompie podciśnienia i jest blisko 1 bar.
Pozdrawiam
Wymieniałem sobie wężyki w aucie w ten weekend, próbowałem wyjąć ten z gruszki podciśnienia i wyjąłem - ale z tą cienką czarną końcówką. Okazało się, że było klejona. Po podłączeniu wężyka idącego z gruszki do miernika ciśnienia wykazało 0,6 bara (jak wężyk był w gruszce było 0.4). Czy tak powinno być? Sprawdzałem na pompie podciśnienia i jest blisko 1 bar.
Pozdrawiam
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Za niskie podciśnienie, szukaj nieszczelności .. -1b na pompie ok .
Wężyki wszystkie wymienione, gruszkę kupię jutro. Co jeszcze może stać na drodze? zawór n75?
- italiano_83
- V.I.P.
to sprawdź jakie jest podciśnienie za n75 - też może nie trzymać jak stary i "wyklepany"
- italiano_83
- V.I.P.
No więc miałem trochę czasu i pomierzyłem, więc...
Przed zaworem n75 jest 0,9b (przy naciśnięciu hamulca spada i zaraz wzrasta), za zaworem jest 0,6. Takie wartości są ok?
Przed zaworem n75 jest 0,9b (przy naciśnięciu hamulca spada i zaraz wzrasta), za zaworem jest 0,6. Takie wartości są ok?