szarpanie 1.9td aaz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szarpanie 1.9td aaz
Witam mam mk3 1.9td aaz i problem polega na szarpaniu podczas rownej jazdy od 2200 obr silnik szarpie z malymi przerwami , powietrza ani piany w przewodach niema od filtra wiec to raczej nie to auto pali od strzala ma moc itd kolo na wale bylo robione wiec tez to wykluczam jest ok czy to moze byc turbina? przez jakis czas po odpaleniu zakopcil na bialo teraz tego nie robi juz , po zdjeciu weza lekko plula olejem czy raczej pompa wtryskowa?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
szarpanie 1.9td aaz
Poduszki pod silnikiem sprawdź na wszelki wypadek,ale bardziej mi to wygląda na uszkodzony tłumik drgań skrętnych w tarczy sprzęgłowej.
Miałem taki przypadek ostatnio gdy mi padały mi wtryskiwacze.Po zmianie na nowe końcówki szarpanie w mieście podczas jazdy ze stałą prędkością,znikły.
Miałem taki przypadek ostatnio gdy mi padały mi wtryskiwacze.Po zmianie na nowe końcówki szarpanie w mieście podczas jazdy ze stałą prędkością,znikły.
Re: szarpanie 1.9td aaz
Sprzeglo bylo wymieniane chyba sprawdze wtryski na maszynie czy rozpylaja dobrze. ale to by odpalal itd dobrze jak by jakis wtrysk szwankowal?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
szarpanie 1.9td aaz
Mój na starych odpalał od strzała,ale właśnie pojawiało sie to szarpanie. Po zmianie,jak ręką odjął.fire&fice pisze:ale to by odpalal itd dobrze jak by jakis wtrysk szwankowal?
szarpanie 1.9td aaz
Jak wtryski mają ciśnienie otwarcia 135 i 140 barów to rozumiem, że nowe końcówki się należą? Bo dwóch "mechaników" twierdziło, że wtryski jeszcze są ok, a jak powiedziałem, żeby ustawili ciśnienie takie jak należy to powiedzieli, że wtedy końcówka może paść....
Duża będzie różnica w pracy silnika? Wyciszy się po zmianie końcówek i ustawieniu na 160 barów? Liczę na to, że moc wzrośnie, a spalanie zmaleje
Duża będzie różnica w pracy silnika? Wyciszy się po zmianie końcówek i ustawieniu na 160 barów? Liczę na to, że moc wzrośnie, a spalanie zmaleje
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
szarpanie 1.9td aaz
W AAZ nie ma być ciśnienia 160barów,tylko 150-158/140,bo to są wtryskiwacze dwusprężynowe.Jaro-Ino pisze: Wyciszy się po zmianie końcówek i ustawieniu na 160 barów?
Najlepiej poszukaj na szrocie korpusów wtryskiwaczy od 1,6D/TD lub 1,9D i wrzuć do nich końcówki od SB,a będzie lepiej jechał.
szarpanie 1.9td aaz
Nie masz przypadkiem takich korpusów? Silnik na dobrych końcówkach będzie cichszy? Mam podkręconą dawkę i zadymienie jest potężne pomimo doładowania 1,4-1,6 bara z T2. Czasem też trzymając but w podłodze słabnie w okolicach 3 tys obr tak jakby ktoś delikatnie przyhamował. Potem mu przechodzi i ciągnie dalej. Zimą silnik się wyłączał przy mało ciekawych dźwiękach po takim osłabieniu, a dymu było tyle co z 3 starych ciężarówek. Latem mu prawie przeszło, ale zima idzie
szarpanie 1.9td aaz
Przepraszam za dublowanie postów, ale muszę odświeżyć.
mam kolejne pytanie: czy to prawda, że pompy wtryskowe w 1,6 TD i w 1,9 TD się różnią i nie powinno się łączyć pompy z AAZ z wtryskami jednosprężynowymi z SB? Czy tak naprawdę nie ma to znaczenia, jaka jest pompa i jakie wtryski, bo wszystko do siebie pasuje?
mam kolejne pytanie: czy to prawda, że pompy wtryskowe w 1,6 TD i w 1,9 TD się różnią i nie powinno się łączyć pompy z AAZ z wtryskami jednosprężynowymi z SB? Czy tak naprawdę nie ma to znaczenia, jaka jest pompa i jakie wtryski, bo wszystko do siebie pasuje?