Nie, przykręcasz normalnie tak jak zwykłe śruby.czy po okręceniu pokrywy dokręca się ją z jakąś odpowiednią siłą ?
1.9 TDI ASZ kopci po nocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: 1.9 TDI ASZ kopci po nocy
Po logach widac ze przeplywka ok ,turbo ladnie wstaje i pompuje po mapie.
ASZ 253KM/486Nm
Ale juz pisalem wczesniej ze wymiana przeplywki pomogla na brak mocy i trub awaryjny, chodzi mi tylko o to kopcenie po dluzszyn postoju ok 6-8h
Kazdy diesel cos tam zakopci przy odpalaniu.Chwile pokopci i przestaje jak wszystko ok.Nagraj film i pokaz jak to sie ma u Ciebie,moze jestes przewrazliwiony
ASZ 253KM/486Nm
No chcialbym byc ale tego dymu jest sporo i gryzacy jak cholera, dzisiaj jest cieplej i jakby mniej go bylo ale czasami lepiej drzwi nie otwierac bo soe udusic idzie nagram rano bo pracuje do 22
Dziś było go jakoś mało, dodam że on tak kopci przez jakies 20-30 sekund tylko coraz mniej
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: 1.9 TDI ASZ kopci po nocy
A czy jak ruszasz spod świateł i dodasz gazu tak do 2500-3000 tys obrotów widzisz w lusterku dym na tle innych aut ? Bo jak dla mnie to wygląda na pompowtryski, a ten gryzący zapach to pewnie niespalona ropa.
-
- Ma gadane
Pozwole sobie dopisać się do tematu autora. Mianowicie sprawa wygląda tak, że po odpaleniu jest dym o takiej samej barwie jak w powyższym filmie, przy czym kopci tak tylko przez jakąś 1 sekundę od odpalenia i potem nie kopci już nic na postoju. Za to jak się go przygazuje na zimnym to kopci w tym samym kolorze dymu dopóki się nie zagrzeje - wtedy nie kopci ani trochę. Była zmieniana przepływka na kilka innych i ciągle to samo. Po odpięciu przepływki nie kopci nic. Dym śmierdzi jak czad. Co może być przyczyną takiego dymienia?
Nie, dymi tylko na zimnym przy 1 odpaleniu w takrcie jazdy 0 dymu nawet. Jak go przycisne nie ma czarnego albo jest tak malo ze nie widac go w lusterkachu
A co do pompowtryskow dalem logi pompek grupy 013 018 i 023 zerknij na nie jak bys mogl
A co do pompowtryskow dalem logi pompek grupy 013 018 i 023 zerknij na nie jak bys mogl
Ostatnio zmieniony pt wrz 19, 2014 14:10 przez N0jmi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
Przepływki były rózne, w tym taka sama jak założona oryginalnie w fabryce. Wszystkie jednak były używane, a nie nowe. Za to podobno w 100% sprawne.
Nie jestem specem ale sprawdziłbym czy EGR nie jest za bardzo zasyfiony, ale to by juz ktos mądrzejszy musiał poradzić, bo jak odpiecie przeplywki pomaga to mogę się mylic, nie wiem czy przeplywka ma coś wspólnego ze sterowaniem EGR
-
- Ma gadane
EGR jest nowy, zakupiony i zamontowany wczoraj. Wymiana była konieczna bo przepuszczał olej. Przed wymianą i po jest to samo. Też miałem nadzieje, że to może być jego sprawka ale niestety nie.